Sosyal medyada gündeme oturmuştu: İstanbul'da metroda bir kadına saldıran şahıs gözaltına alındı

Sosyal medyada gündeme oturmuştu: İstanbul'da metroda bir kadına saldıran şahıs gözaltına alındı
Gözaltına alınan E.Y.'nin 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Metroda yaşanan saldırı, sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

İstanbul’da Kadıköy Tavşantepe metrosunda bir kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden kişi gözaltına alındı. Saldırganın 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir saldırgan tartıştığı kadın yolcuya bıçak çekip, tehdit ve hakaret etmişti.

SALDIRI SOSYAL MEDYADA GÜNDEME OTURDU

Metroda kadına yönelik bu saldırı sosyal medyada da gündeme oturdu. Aralarında sanatçı ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda isim saldırıya tepki gösterdi, on binlerce tweet atıldı. Saldırı, #kadıköymetro etiketiyle Twitter'da günün en çok konuşulan gündem maddeleri arasına girerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri durak ve araç kamerası görüntülerini inceleyerek saldırganın E.Y. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan saldırganın 20 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "24.11.2021 günü Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir erkek şahsın, bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu görülmüştür. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için detaylı bir çalışma başlatılmıştır.

Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y.(32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde (20) adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

'AKP, ŞİDDET FAİLLERİNİN SIRTINI SIVAZLAYIP PALAZLANDIRIYOR'

Metroda kadın yolcuya yönelik saldırı sosyal medyada gündeme otururken, konuya ilişkin bir paylaşımda bulunan gazeteci Melis Alphan "İstanbul Sözleşmesi'nin feshi, metrodaki saldırgana cesaret veren adımdır. Kadınları koruyacak, şiddeti önleyecek sözleşmeden çekilerek AKP şiddet faillerinin sırtını sıvazlamış, onları palazlandırmıştır. Metrodaki saldırganın 20 suç kaydı varmış. Kamusal alanda kameralara yakalanmasa, bi 20 suç kaydı daha olurdu ve yine aramızda serbestçe dolaşırdı. Ve en sonunda bir kadını öldürürdü. Bundan adım kadar eminim" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar