İstanbul Kırmızısı 3 Mart'ta sinemalarda

İstanbul Kırmızısı 3 Mart'ta sinemalarda
Ferzan Özpetek; Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsur ve Nejat İşler’in başrollerde yer aldığı ‘İstanbul Kırmızısı’ filmi için, "Filmi...

Ferzan Özpetek; Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsur ve Nejat İşler’in başrollerde yer aldığı ‘İstanbul Kırmızısı’ filmi için, "Filmi izleyenler İstanbul’a aşık olacak" dedi.

SANAT-Ferzan Özpetek’in yeni filmi ‘İstanbul Kırmızısı’ 3 Mart’ta gösterime giriyor. Özpetek filmde, garip ve bir o kadar da büyüleyici bulduğu İstanbul’u kendi gözünden anlatıyor. Özpetek film için, "İstanbul Kırmızısı’nı izleyenler, İstanbul’a aşık olmaktan kendilerini alamayacaklar" yorumunu yaptı.

‘Hamam’dan tam 20 yıl sonra Türkiye’de ikinci filmini çeken, İtalya’da yaşayan yönetmen, "Filmin çekimleri esnasında şehrin havasındaki belirsizlik duygusu, bir şehri kaybetmenin hissi, bunun neden ve nasıl olduğunun peşine düşmek beni çok etkiledi. İstanbul Kırmızısı bu şehri yaşamış ve yaşatmaya devam eden insanların filmidir. Bu anlamda benim için çok değerlidir" dedi.

Öne Çıkanlar