İstanbul merkezli 12 ilde operasyon: 32 gözaltı

İstanbul merkezli 12 ilde operasyon: 32 gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gülen cemaatine ilişkin yürütülen soruşturmada itirafçı olan kişilerin açıklamalarından çok sayıda ‘delil elde edildiği’ ileri sürüldü.

Foto: Arşiv


Fethullah Gülen cemaatinin ‘TSK yapılanmasına yönelik’ olduğu belirtilen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. 40 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenilen soruşturma kapsamında 32 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun sürdüğü bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gülen cemaatine ilişkin soruşturmada itirafçı olan kişilerin açıklamalarından çok sayıda ‘delil elde edildiği’ ileri sürüldü. Yapılan çalışmalarla, 1 doktorun yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup 23 muvazzaf, 12 ihraç edilmiş ve bir istifa etmiş personel ile örgütün ‘gizli TSK yapılanmasında görevli’ olduğu iddia edilen 3 sivil sorumlunun tespit edildiği kaydedildi.

40 GÖZALTI KARARI

Söz konusu soruşturma kapsamında 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

İstanbul merkezli 12 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 32 kişi gözaltına alındı. 7 kişinin gözaltına alınması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar