Darbe gecesi kaybolan silahlardan mı? İstanbul'da metruk bir binada gizlenmiş 'MP5' bulundu

Darbe gecesi kaybolan silahlardan mı? İstanbul'da metruk bir binada gizlenmiş 'MP5' bulundu
Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, metruk bir binanın içerisindeki molozların arasına saklanmış otomatik silah 'MP5' buldu.

Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirilen silahlı yaralama, işyeri kurşunlama, silahla gerçekleştirilen eylemler ve uyuşturucu madde ticareti ile ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Ekipler, olayların ardından suç unsurlarının terk edilmiş metruk binalarda bulunma ihtimaline karşın, mahallelerdeki metruk binalarda arama yaptı.

Piripaşa Mahallesinde bulunan metruk binayı kontrol eden ekipler, molozların altında arama yaptı. Aramalar sırasında polis, "MP5" diye tabir edilen otomatik bir silah ele geçirildi.

Polis ekipleri, silahın hangi olaylara karıştırdığı veya hangi olayda kullanılacağına dair çalışmalar yapıyor.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ GECESİ MP5 SİLAHLAR KAYBOLMUŞTU

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait birçok silahın kaybolduğu konusu günlerce Türkiye gündemini meşgul etmişti. Emniyet 15 Temmuz gecesi kayıp silahların olduğunu doğrularken, organize suç örgütü lideri Sedat Peker de İstanbul’da AKP İl Gençlik Kolları’na verilen bir kasa dolusu kalaşnikofu gündeme getirmişti. Beyoğlu’nda molozların arasında bulunan MP5, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaybolan ve 30 Temmuz 2016’da Ankara Çubuk’ta bir cinayette kullanılan silahla aynı çıktı.

Öne Çıkanlar