İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi 10 yıldır tamamlanmayı bekliyor

İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi 10 yıldır tamamlanmayı bekliyor
İstanbul'da 45 günde yapılacağı açıklanan 2 salgın hastanesi, Seyrantepe'de 10 yıldır bitirilemeyen hastane inşaatını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın İstanbul'a 45 gün sürecek inşaatla iki salgın hastanesi yapılacağının açıklamasının ardından İstanbul Seyrantepe'de 10 yıldır bitirilemeyen hastane inşaatı geldi.

'SALGIN HASTENESİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİRDİ'

Şişli'deki Etfal hastanesinin taşınması planlanan Seyrantepe'deki binanın yılan hikayesine dönen durumunu araştıran ve devasa binanın bir salgın hastanesine dönüştürülebileceğini savunan KRT TV'den Çağdaş Ulus, bitmeyen hastanenin 10 yıllık hikayesini anlatırken geleceği hakkında da bilgler veriyor.

"Şişli Hamidiye Etfal Hastane binasının 2010'da inşaatına başlandı. İki, üç yılda teslim edilecekti ama böylece duruyor. Oysa ki inşaat tamamlansaydı. 45 gün beklemek yerine bu bina bir salgın hastanesine dönüştürülebilirdi ama hesap da kitap da başkaydı.

'YENİDEN İHALEYE AÇILACAĞI BELİRTİLİYOR'

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için ilk ihale 2010 yılında yapıldı. İhaleyi devlete 4 hastane yapmış GG İnşaat kazandı. Bitim tarihi Ağustos 2013 olarak belirlendi. Firmaya 200 milyon liraya yakın ödeme yapıldı. inşaatın büyük kısmı tamamlanmasına rağmen 2015 yılında sözleşme TOKİ tarafından iptal edildi. 

Sonrasında TOKİ Haziran 2015'te yeniden ihaleye çıktı. bu defa ihaleyi Seç İnşaat şirketi kazandı. Seç İnşaat’a da ihale bedeli olarak 116 milyon lira ödenmesine karar verildi. Sözleşmeye göre seç inşaat hastaneyi 2018 yılında teslim edecekti. Hatta aynı yıl inşaat basın mensuplarına gezdirildi. Yakında faaliyete geçeceği duyuruldu. Ama yine olmadı. Şimdi üçüncü bir ihale yapılacağı belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar