İstanbul Üniversitesi yönetimi 'Kadın Çalışmaları Kulübü'nün kurulmasına izin vermedi

İstanbul Üniversitesi yönetimi 'Kadın Çalışmaları Kulübü'nün kurulmasına izin vermedi
Kadın erkek eşitliğini savunmanın ret sebebi olamayacağını söyleyen öğrenciler karara tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin Kadın Çalışmaları Kulübü kurma talebi, fakülte yönetim kurulu tarafından reddedildi.

Kasım 2020'de başvuru yapan öğrencilerin kulüp kurma talebi 15 Nisan 2021'de alınan bir kararla reddedildi. Karara bugün ulaşan öğrenciler, "Tüzüğümüzde yer alan ‘toplumun her alanında kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaları takip etmek ve üniversite öğrencileri içerisinde bu konuda bilinç oluşturmak' ifadesi üzerine 'Zaten böyle bir kulüp var' denilerek başvuru reddedildi" dedi.

'KARAR, SALDIRILARDAN BAĞIMSIZ DEĞİL'

Kadın erkek eşitliğini savunmanın ret sebebi olamayacağını söyleyen öğrenciler, var olduğu söylenen kulübün Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı olmadığını belirtti. Fakülte içerisinde Kadın Çalışmaları Kulübü’nün kurulmasında herhangi bir engel olmadığına ve reddin siyasal konjonktürden bağımsız olmadığına dikkat çeken öğrenciler, "Üniversitemiz genelinde faaliyet gösteren aynı adlara sahip birçok kulüp var. Kulübümüzün kurulmak istenmemesinin İstanbul Sözleşmesi'ne ve 6284 sayılı kanuna yönelik saldırılardan bağımsız olmadığını düşünüyoruz" diyerek karara tepki gösterdi. (MA) 

Öne Çıkanlar