İşten atılan gazeteciler Hürriyet’in önünde haklarını istedi

İşten atılan gazeteciler Hürriyet’in önünde haklarını istedi
Hürriyet’te işten çıkarılan gazeteciler gazetenin önünde açıklama yaptı: Demirören grubu 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek ve sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Hürriyet Gazetesi çalışanları, gazete binası önünde bir açıklama yaparak "Demirören grubu 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek ve sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek" dedi.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan Hürriyet gazetesi çalışanları ödenmeyen tazminatları için İstanbul Bağcılar’da bulunan gazetenin ana binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. "Sendika hürriyettir" yazılı dövizlerin taşındığı açıklamaya, Liman-İş, Belediye-İş, Sağlık-İş, Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (Türk-İş) yanı sıra Hürriyet Gazetesi’nde çalışmaya devam eden gazeteciler de katılarak destek verdi.

‘DEMİÖREN GRUBU ANAYASAL HAKLARI ÇİĞNEDİ’

İşten atılan gazeteciler adına açıklamayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş yaptı. Sendikaya üye oldukları için işten atılan 45 gazeteciye 40 gün geçmesine rağmen haklarının ödenmediğini belirten Durmuş, "Anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkını kullandıkları için çalışanları cezalandıran, anayasayı çiğneyen Demirören hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

TGS: SENDİKAL HAKLARA SAYGI GÖSTERMEYİ ÖĞRENECEKLER

Hürriyet Gazetesi yönetiminin işten attığı gazetecilere haklarını ödeyerek lütufta bulunmayacağını ifade eden Durmuş, "Bu haklar arkadaşlarımızın emeğinin karşılığıdır. Üyelerimizi mağdur ederek çalışanların kafasından sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Demirören Grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek hem de sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek" diye konuştu.

TÜRK İŞ HÜRRİYET'İ UYARDI: TÜM GÜCÜMÜZLE BURAYA GELİRİZ

Ardından söz alan işten atılan gazetecilerden Mesude Erşen, işten atıldığını öğrendiğinde Ankara’da bir röportajın ortasında olduğunu ifade ederek, "25 yıldır Hürriyet’te çalışıyorum. Gazeteciliğe burada başladım, mesleği burada öğrendim. Tamamen haksız bir şekilde işten çıkarıldık" dedi.

Türk-İş bölge temsilcisi Adnan Uyar ise, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, "Eğer hakların ödenmesi için bir adım atılmazsa Türk-İş olarak tüm gücümüzle buraya geliriz" diye konuştu.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar