İşten atılanlar deklare etti: Faturaları ve taksitleri ödemiyoruz

İşten atılanlar deklare etti: Faturaları ve taksitleri ödemiyoruz
Kendileri için yardım paketi açıklanmayan işten atılanlar ‘Ödemiyoruz Hareketi’ kurdu. Hazırladıkları kısa videoda ‘Koronavirüsün bedelini kim ödeyecek? Biz ödemiyoruz’ diyorlar.

Koronavirüs salgınını önlemek için fiilen uygulanan sokağa çıkma yasağı beraberinde işyerlerinin de kapanmasını getirdi. Türkiye genelinde binlerce firma faaliyetlerine son verdi ve çalışanlarını işten çıkardı.

İşten çıkarmaların yoğun yaşandığı böyle bir dönemde işten atılanların genel giderlerinin yanı sıra elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmesi için hükümet tarafından bir yardım paketi sunulmadı.

İşsiz kalan binlerce kişi kendilerine yardım edilmemesine tepki gösterirken, "Ödemiyoruz Hareketi" adlı bir grup kuruldu. Sosyal medyada bir video paylaşan grup, "Koronavirüsün bedelini kim ödeyecek, biz ödemiyoruz" dedi.

"İŞSİZLER İÇİN AÇIKLANAN BİR PAKET YOK"

"Ödemiyoruz Hareketi" tarafından borçların ve faturaların ödenmemesi yönünde bir çağrı yapıldı. Çağrıda şöyle denildi:

"Memleketin dört bir yanında çaresizliğe düşen ve yalnız kalan tüm dostlara sesleniyoruz: Bizi borçlarımızla yaşamaya zorlayanların bugün de hayatımız pahasına bize borç sormasını kabul etmeyelim. Komşumuzdan çalışma arkadaşımıza kadar bu çağrımızı yaygınlaştıralım. Ödemiyoruz. İşçiler fabrikalarda, tersanelerde, madenlerde, şantiyelerde ciddi risk altında zorla çalıştırılıyor. Yaşlılar evlerinde geçim derdinde ya da hala gündelik işlerde çalışıyor. Gençler aile baskısı altında ve kira, yurt ücretleriyle baş başa. Bir adım öne çıkıyoruz.

"MADEM ÖYLE BORÇLARI ÖDEMİYORUZ"

Sermayedarlar için paketler, önlemler açıklanıyor ama işçiler, işsizler, yoksullar, gençler, öğrenciler için açıklanan hiçbir önlem yok. İşsiz olan veya bu süreçte işlerinden atılan, ücretsiz izne çıkarılan ya da part time işlerle geçinirken ortada kalan milyonlarca kişiyiz. Evde kalın çağrısı yapılıyor ama kiraya, yurt ücretlerine çözüm yok. Faturalara, banka borçlarına, kredi kartı borçlarına, KYK borçlarına çözüm yok. Borçlarla yaşamaya zorlananlar bugün de borçlarıyla yaşamı arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Madem öyle borçları ödemiyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar