İsviçreli tasarımcılar uçan süper yat tasarladı

İsviçreli tasarımcılar uçan süper yat tasarladı
AirYacht ismi verilen uçan yatın siparişlerini almaya başlayan şirketin kurucularından Hoddé, 'Bu yeni bir gemi, yeni bir yat ya da yeni bir uçak değil. Bu tamamen yeni bir şey' diyor.

Fotoğraf: AirYacht 


İsviçreli tasarımcılar uçan bir süper yat tasarladı. AirYacht adı verilen araç, helyumla dolu 200 metrelik zeplin ve 52 metrelik tamamı karbon 52 metrelik süper yattan oluşuyor. Bu iki modül isteğe göre ayrılıp birleştirilebiliyor.

Zeplinin 50 knot hıza ulaşabileceği ve yaklaşık 9 bin 800 fit yüksekliğe çıkabileceği açıklandı. Motorunda hibrit teknoloji kullanılsa da şirket, zeplinin ileride sadece hidrojenle çalışmasını istiyor.

Süper yat ise aracın havada ve suda sorunsuz bir şekilde hareket etmesi için tamamen karbondan yapılmış aerodinamik bir gövdeye sahip. Yaklaşık 750 metrekarelik kapalı alanı olan süper yatta jakuzi, havuz, spor salonu, helikopter pisti ve garaj gibi pek çok imkan var. Ancak motor bulunmayan yat, yalnızca zeplinle hareket edebiliyor.

Independent Türkçe'deki habere göre AirYacht şirketinin kurucularından Guillaume Hoddé, yatın sudayken zeplinle çekilebileceğini söyledi: "Bu yeni bir gemi, yeni bir yat ya da yeni bir uçak değil. Bu tamamen yeni bir şey."

Tasarımda imzası olan isimlerden Franck Darnet ise şöyle konuştu: "Normal bir süper yatta denizde kalmak zorundasınız. Bir tepeyi veya dağı geçemezsiniz."

Şirket, AirYacht siparişlerini almaya başladıklarını ve ilk teslimatın 2026’nın sonlarında yapılmasının planlandığını bildirdi. 

Öne Çıkanlar