İtalya'nın sorunlu bankası Draghi'nin yaz tatiline gölge düşürdü

İtalya'nın sorunlu bankası Draghi'nin yaz tatiline gölge düşürdü
İtalya Başbakanı Mario Drgahi'nin Monte dei Paschi di Siena bankasının İtalyan bankacılık sistemi içindeki sorunlu haliyle bir süre daha uğraşacak gibi göründüğü belirtildi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi kısa yaz tatilinden döndüğünde, "yapılacaklar" listesindeki en zorlu maddelerden biri dünyanın en eski bankası Monte dei Paschi di Siena'nın (MPS) sıkıntılarını gidermek olacak.

İtalya'da yapılan analist yorumlarında Draghi'nin İtalya Merkez Bankası Başkanı olarak 2008 yılında rakip Antonaveneta'nın şişirilmiş bir fiyattan satın alınmasını onayladığında, MPS'nin mali çöküşüne de katkıda bulunduğu belirtiliyor.

13 yıl içindeki skandallar, kriz yönetimi ve MPS'yi ayakta tutmak için yapılan devlet yardımı, İtalya'nın finansal istikrarını tehdit eden bir başarısızlıkla ülkenin dördüncü en büyük bankasını Roma'nın bir numaralı bankacılık baş ağrısına dönüştürdü.

MPS, Covid-19 krizi nedeniyle yeni bir iflas dalgasına hazırlanırken, bankanın satılması, ülkenin bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılmasını tamamlayacak. Hükümet, bu yaz UniCredit ile MPS birleşmesiyle bir çözüm bulduğunu düşündü, ancak siyasi bir geri adım atmanın yanlışlığını farkederek bunu uygulayamadı.

İtalya 2008'den bu yana üç derin durgunlukla boğuşurken, bankanın kaybı 31 milyar euro oldu.

Öne Çıkanlar