Daha önce şikayet edilen bölgedeki istinat duvarı çöktü: 88 daire boşaltıldı

Daha önce şikayet edilen bölgedeki istinat duvarı çöktü: 88 daire boşaltıldı
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir sitede istinat duvarı çöktü. Bölgedeki istinat duvarlarının tehlikeli olduğu ve daha önce bu duruma dair şikayetlerde bulunulduğu öğrenildi.

İzmir'in Narlıdere ilçesinde istinat duvarının çökmesi sonucu kısmen eğilen 2 apartmanda bulunan 88 daire tedbir amaçlı boşaltıldı. Faciadan dönüldüğü belirtilen olay sırasında deprem olduğunu zanneden daire sakinleri ise panikle apartmanı terk etti.

DHA’nın haberine göre dün akşam Narlıdere’ye İnönü Mahallesi’ndeki bir sitede henüz belirlenemeyen bir nedenle istinat duvarı bir apartmanın üzerine yıkıldı. Büyük bir gürültünün ardından korku dolu anlar yaşayan yurttaşlar, deprem olduğunu zannederek oturdukları daireleri terk etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edildi.

İNCELEME SONRASI 88 DAİRE BOŞALTILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri istinat duvarının üzerine yıkılması sonucu kısmen eğilen binaların çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yurttaşlar için çadır kurdu. Görevlilerin yaptığı inceleme sonrası çökme tehlikesine karşı 8 apartmanın bulunduğu sitede 2 apartmandaki 88 daire tedbir amaçlı boşaltıldı.

DAHA ÖNCE ŞİKAYET EDİLMİŞ

Bölgedeki istinat duvarlarının tehlikeli olduğuna dair şikayetlerde bulunduklarını ifade eden apartman sakini Süleyman Yılmaz, "Buradaki istinat duvarlarının hepsinin elden geçmesi gerekiyor. Asıl tehlike diğer blokların bulunduğu yerler. Eğer oralarda yaşanırsa bu çökme binalar kökten gider" dedi.

DEPREM PANİĞİ YAŞANDI

Sitede market işleten Şahin Arslan da "Ben iş yerimdeydim, gürültüye koştum. Zaten duvar çökmüş binanın 3'üncü katına kadar toprak dolmuş. Dolayısıyla insanlarda panik havası oluştu. Geçtiğimiz dönemlerde İzmir depremi nedeniyle endişe yaşayan insanlar dışarıya kaçmaya başladı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Güvenlik önlemleri alındı. Buradaki sorun yıllardır var. Gerekli incelemeler yapılmıştı ekipler tarafından. Biz sonuç alamadık. Bu beklenen bir şeydi. Çok şükür daha büyük bir olay olmadı. Eğer daha büyük bir kayma olsaydı bir bina tamamen diğer binanın üzerine yıkılırdı" diye konuştu.

Boşaltılan 2 bloktaki 88 dairede oturanların bir kısmı yakınlarının yanına yerleştirilirken, bir kısmı ise belediyeye ait spor salonları ile otellere yerleştirildi.

Öne Çıkanlar