Evli olduğu erkek tarafından öldürülen kadının babası: Aile içine karışmamak için müdahale etmedik

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen kadının babası: Aile içine karışmamak için müdahale etmedik
Özlem Güneş'in babası kızının uzun süre şiddete maruz bırakıldığını ancak kendilerinin 'aile içi bahanesiyle müdahale etmediğini söyledi.

İzmit'te evli olduğu erkek tarafından öldürülen Özlem Güneş'in sistematik şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Güneş'in babası Servet Gön, "Boğazını sıkıp darp ettiğini hatırlıyorum. Biz aile içine karışmamak için uzun süre müdahale etmek istemedik" diye konuştu.

İzmit'te geçen yılın Eylül ayında evli olduğu Özlem Güneş'i (39) boğarak öldüren imam Zülküf Güneş'in (41) yargılanmasına başlandı. Kocaeli 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık avukatları katılmazken iddianamede, tutuklu yargılanan fail Zülküf Güneş'in eşini öldürdükten sonra bıçakla kendisini yaralayarak meşru müdafaadan yararlanmaya çalıştığı belirlendi.

'AİLE İÇİNE KARIŞMAMAK İÇİN MÜDAHALE ETMEK İSTEMEDİK'

Duruşmada konuşan Özlem Güneş'in babası Servet Gön, kızının daha önce de şiddete maruz bırakıldığını söyleyerek, "Kızım daha önce bir kez boşanma davası açtı. Ancak daha sonra geri çekti. Daha sonra tekrar boşanma davası açtı. Bu sırada yine darp olayı olduğunu hatırlıyorum. Daha öncesinde kızım ve sanık Edirne Keşan'da yaşıyordu. O dönemde de boğazını sıkıp darbettiğini hatırlıyorum. Biz aile içine karışmamak için uzun süre müdahale etmek istemedik. Fakat Kocaeli'de de bu boğaz sıkma olayı tekrarlanınca kızım annesine, 'Bu adam beni öldürürse boğazımı sıkarak öldürür' demiş. Eşimin bu yönde beyanı oldu" dedi.

Mahkeme heyeti Zülküf Güneş’in tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar