'Jitem Turkey' adlı hesabın kimliği ortaya çıktı

'Jitem Turkey' adlı hesabın kimliği ortaya çıktı
Ölüm tehdidinde bulunan kişinin MHP ile ilişkisi olan Kayseri’de yaşayan bir esnaf olduğu ortaya çıktı.

Almanya’da Türkiye'ye karşı olarak muhalif olan kişiliere sosyal medya platformu Instagram'dan ölüm tehdidi gönderen 'Jitem Turkey' adlı hesabın kimlik bilgileri tespit edildi.

Yeni Özgür Politika'da yer alan habere göre, tehdit edilen iletişim bilimci Kerem Schamberger, Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ile Sol Parti’den Civan Akbulut ve Sarya Ataç ortak bir basın açıklaması yaparak faili kamuoyuna paylaştı.

Ölüm tehdidinde bulunan kişinin MHP ile ilişkisi olan Kayseri’de yaşayan bir esnaf olduğu ortaya çıktı. Söz konusu kişi, 23 Kasım 2021’de iletişim bilimci Dr. Kerem Schamberger’e daha önce de tehdit ettiği "Kod Adim Yeşil" Instagram hesabı yerine yanlışlıkla sahibi olduğu "Teknotell_Kayseri" esnaf dükkanının hesabı üzerinden tehdit mesajı gönderince kendini ele verdi. Teknotell Kayseri, kentte bulunan bir Vodafone telefon dükkanı. Kimliği netleştirilemeyen bu kişinin fotoğrafında "Türk milletinin vekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Ersoy’u yürekten tebrik ediyor ve yüksek sesle tekrar söylüyorum: Selahattin Demirtaş TERÖRİSTTİR" ifadesi yer alıyor. Söz konusu kişinin MHP’li vekillerle ilişkisi bilinmese de MHP’ye sempatisi paylaşımından anlaşılıyor.

ALMAN POLİSİNE BİLDİRİLDİ

Failin dükkanının adresi Alman polisine bildirildi. Almanya’da failin bulunmaması için tehdit edilen kişilerin yaptığı şikayetler sonucu açılan soruşturmalar kapatılmıştı. Ancak Wiesbaden'deki Federal Kriminal Dairesi’nin IP adreslerine ilişkin araştırmaları da tehditlerin kaynağının Kayseri olduğunu göstermişti.

Aralarında Gökay Akbulut, Tobias Pflüger gibi Alman eski ve yeni vekiller ile HDP milletvekili Kemal Bülbül gibi isimler de aynı adres tarafından tehdit edilmişti. Bülbül, konuyu meclise taşımıştı.

Yapılan yazılı açıklamada ise şu mesaj verildi: "Faşistler ölüm tehditleriyle ne elde etmek istiyorlar? Bizleri susturmak. Ama bizler yılmayacağız. Aksine; milliyetçiliğe ve faşizme karşı daha fazla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizlerle dayanışma içerisinde olmanıza güveniyoruz!" denildi.

Öne Çıkanlar