Jiyan Haber’in imtiyaz sahibine ölüm tehdidi

Jiyan Haber’in imtiyaz sahibine ölüm tehdidi
Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla, kimliği belirsiz kişilerce telefonla aranarak tehdit edildi, aynı gece evinin önünde havaya ateş açıldı.

Batman’da 2015 yılından bu yana yayın yapan Jiyan Haber Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İdris Yayla, kendisini arayan kişilerce ölümle tehdit edildiğini belirtti.

3 Eylül’de saat 01.45’te Yunanistan’a ait telefon koduyla arandığını söyleyen Yayla, "Önce mesaj attılar. Daha sonra Whatsapp üzerinden aradılar. ‘Aradıklarında eleştiriniz nedir?’ diye sordum. Ama kendilerini hakaret ve tehdit için hazırlamışlardı. Haberlere son vermemizi istediler. Sonrasında tehdit yağdırmaya başladılar. ‘Kulaklarını kesip. Seni öldüreceğiz. Leşini de sokağa atacağız. Gazeteyi kapat, kendine sıradan bir iş yap, otur oturduğun yerde’ diye tehdit ettiler" şeklinde anlattı. 

5 EL SİLAH SESİ DUYULDU

Yapılan tehdidin ardından aynı gece evinin önünde 5 el silah sesi duyulması üzerine balkona çıktığını söyleyen Yayla, "Balkona çıktığımda kimseyi görmedim. Sabah komşularım iki kişinin evimin önünde havaya ateş açtığını ve siyah bir araca binip kaçtığını söylediler" dedi.

Maruz kaldığı sözlü ve silahlı tehditle ilgili suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Yayla, "Daha önce de birçok kez tehdit edildik. Sosyal medya hesaplarımıza ‘Kod adım Yeşil’ adlı kullanıcı tarafından ölüm tehdidi mesajları gönderildi. Mermi ve silah fotoğrafları ile Şırnak’ta katledilen Hacı Lokman Birlik’in zırhlı araç arkasında sürüklendiği fotoğrafını attılar. Bunlara rağmen gerçekleri aktarmada ısrar edeceğiz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar