Kabil'deki saldırı sırasında havalimanında olan gazeteci: Patlama sonrası Taliban üzerimize ateş açtı

Kabil'deki saldırı sırasında havalimanında olan gazeteci: Patlama sonrası Taliban üzerimize ateş açtı
Kabil Havalimanı’ndaki patlama sırasında tahliye edilmeyi bekleyen gazeteci Mariam, saldırının ardından Taliban üyelerinin de üzerlerine ateş açtığını anlattı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınlarında dün akşam saatlerinde 2 ayrı patlama meydana geldi. IŞİD’in üstlendiği belirtilen patlamalarda şimdiye kadar aralarında ABD askerleri ve Taliban üyelerinin de bulunduğu en az 90 kişi hayatını kaybetti. Patlama sırasında tahliye için havaalanında bekleyen gazeteci Mariam, ses kaydıyla Mezopotamya Ajansı'na (MA) yaşananları anlattı.  

‘HER GÜN TEKRAR EDEN BİR CAN PAZARI’

Yaşananları titrek ve tedirgin bir ses tonuyla anlatan Mariam, "Açıkçası olan biteni anlatacak kadar iyi değilim. Dün tanık olduğum şey aslında bizim için her gün tekrar eden bir panik hali. Bir can pazarı."

‘NE YAPARSAK YAPALIM ÖLDÜRÜLÜYORUZ’

"Bizi her gün öldürüyorlar. Aynı ideolojiye ait başka başka insanlar, her gün geliyorlar ve bizi katlediyorlar. Ne yaparsak yapalım öldürülüyoruz" dedi.

‘BOMBALARIN ARDINDAN TALİBAN HEPİMİZE ATEŞ AÇTI’

 Havaalanında insan çığlıkları olduğunu belirten Mariam, devamla şunları söyledi:

"4 yaşındaki yeğenim elimi tutuyordu, ağlıyordu. Hemen yanımızda elinde kurşunla vurulmuş bebeği olan bir baba vardı. Bombaların ardından Taliban hepimize ateş etmeye başladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Şu an daha fazla konuşacak gücüm yok."

NE OLMUŞTU?

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede dün iki ayrı patlama meydana gelmişti.

IŞİD’in üstlendiği saldırıları çok sayıda ülke kınamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada ‘intikam’ sözü vererek, hesabını ödeteceklerini duyurdu. Biden, "Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar