Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'dan 'rüşvet gözaltıları'yla ilgili açıklama

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'dan 'rüşvet gözaltıları'yla ilgili açıklama
'Rüşvet' operasyonunda verilen gözaltı kararlarına ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, 'Kasap gözaltına alınmış, bar sahibi alınmış, ne olduğunu net olarak bilmiyoruz' dedi.

Sabah saatlerinde düzenlenen rüşvet operasyonuyla ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "'Şu gerekçeyle, şu arkadaşlar gözaltına alındı' diye bir bilgi yok. Eğer böyle bir şey varsa keşke Emniyet ve savcılık bizimle işbirliği yapsaydı, biz de eğer bu tür işlemler varsa onlara yardımcı olsaydık" ifadelerini kullandı. 

İstanbul merkezli 5 ilde çoğunluğu Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54’ü kamu görevlisi 224 kişi hakkında "Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği duyurulmuştu. Gözaltı kararlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Odabaşı, "Kadıköylünün hakkını aramaya, Kadıköylünün çıkarını korumaya devam edeceğim, bedeli ne olursa olsun" dedi. Tele1'den Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Odabaşı, şöyle konuştu: 

'NE OLDUĞUNU NET OLARAK BİLMİYORUZ'

"Kasap gözaltına alınmış, bar sahibi alınmış, ne olduğunu net olarak bilmiyoruz. Tekrar söylüyorum, 'şu gerekçeyle, şu arkadaşlar gözaltına alındı' diye bir bilgi yok. Eğer böyle bir şey varsa keşke Emniyet ve savcılık bizimle işbirliği yapsaydı, biz de eğer bu tür işlemler varsa onlara yardımcı olsaydık. Bize gelen bir bilgi yok. Bir bilgi olmadan yorum üzerine konuşuyorum, ne kadar doğru bilmiyorum.

'TELEFONLA ÇAĞRILIP İFADELERİ ALINABİLİRDİ'

Sayın Genel Başkanımız ısrarla bu tür operasyonların belediyelere yapılacağını söylüyor. Biz de 'Böyle bir operasyon olabilir, ama neden bize yapsınlar?' diye düşünüyorduk. Kimseyi de suçlayacak, zan altında bırakacak bir şey söylemiyorum. Gözaltı emrini veren de hukukçu, ben de hukukçuyum. Bir telefonla çağırıp bunların ifadeleri de alınabilirdi, belki bize bilgi verilirdi biz de belediyede soruşturma başlatabilirdik. Bunların hiçbiri olmayınca 'Bu iş acaba siyasi mi?' noktasına geliyoruz.

Ben kendimden eminim, görevimin başındayım. Şerdil Dara Odabaşı olarak verilmeyecek hesabım yok. Kadıköylünün hakkını aramaya, Kadıköylünün çıkarını korumaya devam edeceğim, bedeli ne olursa olsun." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar