Kadına polis şiddeti

Kadına polis şiddeti
İbrahim Gökçek’in cenaze törenine katılan bir kadın polisler tarafından darp edildi.

Girdiği ölüm orucu sonrası hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri'ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi'nde yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gazi Cemevi'ne gaz bombası atan ve Cemevinin kapspnı kırarak içeri giren polis cenazeyi kaçırdı. Cenaze ardından Tuzla'da aileye teslim edildi.

İbrahim Gökçek'in cenaze törenine yapılan saldırıda 27 kişi gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

"Yeni Demokrat Kadın" oluşumu, cenazeye katılan ve polisler tarafından darp edilen bir kadının fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Fotoğrafta, darp edilen kadının gözlerinde morluk ve şişlikler olduğu görülüyor.

İHD: SORUMLU POLİSLER YARGILANMALI

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, İbrahim Gökçek’in cenazesine yapılan polis müdahalesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Gökçek’in haklı taleplerine kulak tıkayıp, ölümüne sebep olanların bu defa da naaşına saldırarak suç işlediğini kaydetti. Açıklamanın devamında "Cenaze töreninin İbrahim Gökçek’in vasiyeti ve ailesinin isteği doğrultusunda gerçekleşmesi önündeki engellerin kaldırılmasını, manevi değerlere saygı göstermeyen ve hukuka aykırı olarak güç kullanan emniyet görevlileri ve yetkililer hakkında idari ve cezai işlem başlatılmasını ve Sultangazi Cemevi’ne verilen zararın tazmin edilmesini sağlamak üzere, devleti yönetenleri göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.  (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar