Kadınlar Ankara polisinin taciz ve tehditlerini ifşa etti

Kadınlar Ankara polisinin taciz ve tehditlerini ifşa etti
Kadınlar Birlikte Güçlü, Ankara polisinin kadınlara yönelik taciz, tehdit ve şiddetini protesto ederek, erkek devletin tüm mekanizmalarına karşı isyanı büyüteceklerini söyledi.

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, Ankara’da polis ve bekçilerin kadınlara yönelik şiddet, tehdit ve tacizlerine karşı basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi binasında yapılan toplantı salonunda "Erkek-devlet-polis şiddetine karşı mücadelemiz engellenemez" pankartı asıldı.

Açıklamayı yapan Büşra Yeşilbaş, son süreçte özellikle Ankara’da feminist mücadele yürüten kadınlara dönük yoğun bir polis tacizinin yaşandığına dikkati çekti. Yeşilbaş, "Kadınlar evlerine giderken yolları kesiliyor, iş yerlerinin önünde polis bekletiliyor ve toplantı yaptıkları alanlara polis açıkça tehdit eder şekilde gelip oradan kadınlar gidene kadar bekliyor. Ankara’da feminist mücadele yürüten arkadaşlarımızın yaptıkları her etkinliğe, atölyeye, buluşmaya polisler gelerek kadınları bulundukları alanda kriminalize etmeye çalışıyor, taciz ediyor. Erkek egemen sistemin en kaba erkeklik biçimleri devreye sokuluyor. Kadınlar polis baskısı ile aile içine hapsedilmeye ve şiddete karşı sessiz kalmaya zorlanıyor. Son olarak 2 hafta önce Ankara’da eylem yapan 3 arkadaşımız özel güvenlik ve polis tacizi ile engellenmiş, keyfi gerekçelerle gözaltına alınmış ve ardından ailelerine, işyerlerine ulaşılarak tehdit edilmişlerdir" dedi.

‘EMNİYET SUÇ İŞLİYOR’

Ankara Emniyeti’nin açık bir şekilde suç işlediğini söyleyen Yeşilbaş, "Arkadaşlarımızın başına bundan sonra gelebilecek her türlü şiddet ya da sorundan Ankara emniyetinin sorumlu olacağını buradan ilan ve ifşa ediyoruz. Sistematik bir şekilde yürütülen şiddet politikaları bizi asla yıldıramayacağı gibi tersine öfkemizi büyütüyor, kararlılığımızı pekiştiriyor ve isyanımızı yükseltiyor. Erkek devletin tüm mekanizmalarına yayılan bu hukuksuzluklara karşı sessiz kalmayacağımızı buradan tekrar dile getiriyoruz. Kadın dayanışmasını ve feminist isyanı da arkamıza alarak Ankara’da devlet eliyle işlenen suçlara karşı yasal başvuruların takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar