Gürsel Tekin polis eşliğinde il binasına girdi
Mahkeme kararıyla CHP İstanbul il yönetimine atanan Gürsel Tekin, çevik kuvvet eşliğinde parti binasına girdi. Partililer Tekin'i protesto ederken, polis kitleye müdahalede bulundu. Bu arada CHP de İstanbul İl Kongresi’ni olağanüstü yapmak için resmi başvurusunu yaptı.

Artı Gerçek - İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyım olarak atanan Gürsel Tekin, polis koruması altında il binasına geldi. Burada yaptığı açıklamada "kayyım" olmadığını söyleyen Tekin, çevik kuvvet eşliğinde İl Binası'na girdi.
CHP'liler hep bir ağızdan, "Yazıklar olsun" diyerek bağırdı. Tekin'e sık sık yuh çekildi. Tekin'in kafasına da su şişesi atıldı. Tekin, gelen tepkilere, "Şerefimle yemin ediyorum bunlar CHP'li değil" dedi.
Burada açıklama yapan Tekin, "Bugün ben ve heyetteki arkadaşlarımız, bugüne kadar yaşanan sorunun hiçbir parçasında yokuz. O gün kongre olduğunda, delege olmayan bir Gürsel Tekin olarak karışılıklı olarak ağır söz söyleyen arkadaşlarımızı uyardım. 'Yarın yüz yüze bakacaksınız' dedim. Maalesef taraflar arasında bir buçuk yıldır süren sorun mahkeme koridorlarına düştü. Mahkeme bir karar aldı. Şikâyet edenler, taraflar CHP'liler. Biz, kayyum falan değiliz. Kayyum Esenyurt'ta, Şişli'de. İlk günden itibaren ben ve arkadaşlarım olabildikçe bütün temasları kurduk. Bizim görevimiz, gereken delegenin gerek mevcut yöneticilerin uğradığı haksızlığı bertaraf etmektir. 6 gündür sesimiz çıkmamasına rağmen baba ocağına el ele kol kola gidelim istedik. Bu sıkıntıların çözülebilmesi için her türlü diplomatik görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.
"Partimizin uğramış olduğu mahkeme koridorlarındaki sorunların bitmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz" diyen Tekin, "Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Parti içinde hiçbir arkadaşımızı ayrıştırmadık. Partimizin kurumsal kimliğini muhafaza etmek ve adliye koridorlarından çıkmak için her şeyi yapacağız. Biz kayyum değiliz. Arkadaşlarımızın bu heyecanını Esenyurt'a, Şişli'ye kayyum gelirken görmek isterdik ama demek ki güçleri bize yetiyor. Tabii ki demokratik haklarını kullanabilirler" diye kaydetti.
'CHP'NİN BİRLİĞİNİ KORUMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ'
Tekin, "İl binasına girecek misiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Biz ilk günden de binaya girebilirdik. Biz arkadaşlarımızla temas içindeyiz, bir an önce bu sorunu çözeceğiz. Arkadaşlarımızın görevi provokasyona gelmek değil. Bizim de söyleyecek iki kelamımız var. Tarihimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar ben ve arkadaşlarımız, ailelerimiz tehdit ediliyor. Sabırla bu sorunu çözmek istiyoruz. Birileri CHP'yi parçalamak isteyebilir. Biz CHP'nin birliğini, bütünlüğünü korumak için çok ciddi çaba sarf edeceğiz. Hiçbir CHP'li arkadaşımızın bizim tarafsızığımızla ilgili şüphesi olmasın. Sayın Özgür Özel istediği zaman otururuz, konuşuruz. Ben daha ilk gün Sayın Özgür Özel'i ziyaret etmek istediğimi söyledim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemine de not bıraktım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun özel kalemine, Sayın Özgür Özel ile görüşme ayarlandıktan sonra geleceğimi söyledim. Sayın Özel'den dönüş yapmayınca Kılıçdaroğlu'nun özel kalemine de not bırakmadım. Biz onurumuzla, haysiyetimizle yaşayan insanlarız. Kimseye pabuç bırakmayacağım."

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALESİ
Tekin, açıklamasını bitirdikten sonra bir süre geldiği aracın içinde bekledi. Tekin ardından araçtan çıkıp polis koruması ile CHP İstanbul İl binasına yöneldi.
Tekin'in hareket etmesi ile de çevik kuvvet CHP İstanbul İl binasındakilere müdahalede bulundu. Birçok kişinin biber gazı nedeniyle fenalık geçirdiği öğrenildi. Biber gazından etkilenenler arasında CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın da olduğu öğrenildi.
Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in makamının bulunduğu katın kapatıldığı, CHP'lilerin direnişe geçtiği öğrenildi.
CHP'li Suat Özçağdaş, polisin il binasına girdiğini ve biber gazı ile tüm katlara müdahalede bulunduğunu bildirdi.
Özçağdaş, gaz sıkılırken kayyım Gürsel Tekin'in polisin arkasında ilerlediğini bildirdi.
BASIN ODASINDA BEKLEDİ
Binadaki basın odasında gazetecilere açıklama yapan Tekin, yorulduğunu söyleyerek kameraların kapatılmasını istedi. Çevik kuvvet polisleri daha sonra bu odadaki gazetecileri de sert bir müdahaleyle dışarı çıkardı. Polis CHP İstanbul İl Binası'nın içine gaz sıkıyor. Bazı CHP'liler gazdan dolayı fenalaştı.
AYTEKİN MASAYI YUMRUKLADI
Aytekin, direkt olarak "Nedir bu ya?" sorusunu yöneltmesi üzerine Tekin "Bu işin tarafı biz değiliz" dedi. Tekin daha sonra "Beni bir dinle" demesine karşılık olarak Aytekin "Ben seni dinledim ağabey. Basın açıklamanı dinledim. Tarafı değilsiniz, şikayetçi değilsiniz vesaire." dedi.
Aytekin daha sonra "Gürsel başkan 5 bin kişiyle buraya gelinir mi? 5 bin polisle buraya gelinir mi" diyerek masayı yumrukladı.
Polis ordusuyla il binasına gelen Tekin, Aytekin'e "Tek başıma geldim ben buraya" dedi. Tekin ayrıca "Bu tamamen bizim inisiyatifimiz dışında gelişen bir olay" dedi.
🔴CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Gürsel Tekin'in yanına gitti, masayı yumrukladı
— Artı (@arti_gazete) September 8, 2025
5 Bin kişiyle buraya gelinir mi!https://t.co/68NoyusTQF pic.twitter.com/T5EeDqKBua
ABLUKA SÜRERKEN CHP'DEN KONGRE HAMLESİ
CHP İstanbul İl Binası önünde polis ablukası sürerken CHP yönetimi de İstanbul İl Kongresi’ni olağanüstü yapmak için resmi başvurusunu yaptı; kongre 24 Eylül’de gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)