Kadınlara hakaret ettiği için açığa alınan müdür öğretmen olarak atandı

Kadınlara hakaret ettiği için açığa alınan müdür öğretmen olarak atandı
'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık' diye mesaj atan Şahin Özdemir, başka bir okulda göreve başladı.

İzmir Karaburun’daki ilköğretim okulunun müdürü Şahin Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık" dedi.

Özdemir, tepki çeken bu paylaşımın ardından, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da konuyu Meclis gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Ziya Selçuk, soru önergesine verdiği yanıtta, "İzmir Valiliği’nce konuya ilişkin olarak; adı geçenin sosyal medyadaki paylaşımıyla ilgili olarak başlatılan Adli ve İdari soruşturmanın tamamlandığı, idari yönden disiplin cezası olarak ‘kınama’ ve okul yöneticiliği görevinin üzerinden alınarak ilçe dışında bir kuruma öğretmen olarak atamasının yapıldığı belirtilmektedir" dedi.

Murat Bakan, müdürün öğretmen olarak göreve iade edilmesine, "Kadınları aşağılayan paylaşımlarda bulunarak hem Anayasamız hem de Temel Eğitim Kanunu açısından suç işleyen, ayrıca halkı kin ve nefrete tahrik eden bu kişinin açığa alındığı duyurulmuştu. Fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından önergemize verilen yanıtta, bu şahsın okul yöneticiliği görevinden alınarak ilçe dışında bir kuruma ‘öğretmen’ olarak atamasının yapıldığını öğrendik. Bir de lütfen ‘kınama’ cezası verilmiş…Kirli düşüncelere sahip bir şahıs, ‘öğretmen’ sıfatıyla bir yerlerde çocuklarımıza ‘eğitim’ vermeye devam ediyor" diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar