Kafkas Dernekleri Federasyonu, Alevilere yönelik saldırıları kınadı

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Alevilere yönelik saldırıları kınadı
Kafkas Dernekleri Federasyonu, son günlerde ülkede yükselen ırkçı şiddet olaylarını kınayan bir açıklama yayınladı: Ayrımcı ve farklılıklara karşı tahammülsüz bir siyasetin karşısındayız.

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), Ankara’da Muharrem Orucu’nun ilk gününde farklı mahallelerde bulunan Ana Fatma Cemevi, Şah-ı Merdan Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na eş zamanlı olarak gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Yakın zamanda yaşanan Kürtçe konser yasakları, Çerkesçeye karşı ırkçı-sözlü saldırı ve Yahudi Mezarlığı'na yapılan saldırının da anıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Münferit meseleler gibi geçiştirilmeye çalışılan bu gibi olayların Türkiye'nin sokulmak istendiği ayrımcı ve farklılıklara karşı tahammülsüz bir siyasetin karşısındayız. 

Farklı biçimlerde tezahür eden ve gerek ülkemizde gerekse dünyada büyük bir hızla yayılan ırkçılığın ve ayrımcılığın her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Bu bağlamda toplumun tüm mağdur kesimleri ile birlikte ve dayanışma içinde olduğumuzu, tek tipleştirmeye karşı farklılıkların barış içerisinde bir aradalığını savunacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar