Kaftancıoğlu kararına ilişkin HDP’den ilk açıklama: Kararı yargı vermedi

Kaftancıoğlu kararına ilişkin HDP’den ilk açıklama: Kararı yargı vermedi
Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına ilişkin konuşan Beştaş, ‘İktidar yapamadıklarını yargı yoluyla yapmaya çalışıyor. Bu karar yargının değil, siyasi erkin verdiği bir karardır’ dedi.

Seda TAŞKIN


+GERÇEK- Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Siyasi yasak getirilen Kaftancıoğlu'na hem cumhurbaşkanına hakaret ve ayrıca hakaret suçundan iki ayrı cezanın onandığı öğrenildi.

BEŞTAŞ: SİYASAL ERKİN VERDİĞİ BİR KARARDIR

+Gerçek’e konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kaftancıoğlu kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beştaş, verilen kararın siyasetin yargı eliyle dizayn edildiğini belirterek, "İktidar yapamadıklarını yargı yoluyla yapmaya çalışıyor. Partimize 4 Kasım tarihinden bu yana aralıksız bir şekilde davalar açılıyor. Ve hala birçok arkadaşımız cezaevinde rehin tutuluyor. Bu yaşanan durum da muhalefete yönelik rekabet yerine güç gösterileri ile yargıyı kadrolaştırmanın sonucunu gösteriyor. Bu karar yargının değil siyasal erkinin verdiği bir karardır" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar