'Kaftancıoğlu' yazısı yayımlanmayan Albayrak, Yeni Şafak'tan ayrıldı

'Kaftancıoğlu' yazısı yayımlanmayan Albayrak, Yeni Şafak'tan ayrıldı
Özlem Albayrak, Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı eleştiren yazısını yayımlamayan Yeni Şafak'tan ayrıldığını duyurdu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bugün kaleme aldığı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı eleştiren yazısının yayımlanmadığını belirten Özlem Albayrak Yeni Şafak'la yollarını ayırdığını duyurdu. Albayrak paylaşımında yayımlanmayan yazısına da yer verdi.

Albayrak, yayımlanmayan yazısında, "Sözün özü, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karar, hem zamanlaması itibariyle haklı olarak manidar, hem de geçmişte atılmış tweetleri konu alması nedeniyle tartışmalı bulunan bir karardır. Kamuoyu vicdanının karardan tatmin olmaması, kamusal alanda ciddi bir tartışmanın başlaması da cabası" ifadelerine yer verdi. Albayrak karar için "Verilen hüküm, hükümetin rövanşist ve intikamcı bir tavırla hareket ettiği görüntüsü oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın Yeni Şafak'la yollarını ayırdığını duyurduğu paylaşımı şöyle Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dün gazeteye gönderdiğim ekteki yazı yayınlanmadı. Bu, gazetenin yayın politikası ve benim görüşlerimin çelişmesiyle başlayan sorunların son halkasıydı.

Bu şartlarda devam etme imkanı kalmadığından yazılarıma son veriyor, Yeni Şafak'la yolumu ayırıyorum. Duyurulur."

 

 

Albayrak'ın yayımlanmayan yazısından bazı bölümler şöyle:

"...Manzara ise şu: Kaftancıoğlu hakkında verilen hüküm, hükümetin rövanşist ve intikamcı bir tavırla hareket ettiği görüntüsü oluşturdu, İstanbul konusunda hazımsızlık yaşandığı düşüncesine yol açtı ve yargının siyasallaşması konusu yeniden tartışmaya açıldı…

Sözün özü, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karar, hem zamanlaması itibariyle haklı olarak manidar, hem de geçmişte atılmış tweetleri konu alması nedeniyle tartışmalı bulunan bir karardır. Kamuoyu vicdanının karardan tatmin olmaması, kamusal alanda ciddi bir tartışmanın başlaması da cabası. Doğrusu, Kaftancıoğlu’nun paylaşımlarına katılmayan, o paylaşımları yanlış bulan ve kınayanların bile karara itiraz etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü şiddeti öven ya da terörü destekleyen suç başka, eleştiri başkadır. Mahkemelerin görevi de, kınanası sözler söyleyen vatandaşları terbiye etmek değil, suç işleyeni cezalandırmaktır, nokta…" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar