Sokağa çıkma yasağı kararı sonrası halk sokaklara döküldü

Sokağa çıkma yasağı kararı sonrası halk sokaklara döküldü
Sokağa çıkma yasağının 31 ilde uygulanacağının açıklanması sonrasında paniğe kapılan halk ihtiyaçlarını karşılamak için gece yarısı market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta bu gece 24.00’ten itibaren 2 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Haberin duyulmasından hemen sonra onbinlerce kişi sokaklara döküldü. Marketler, fırınlar, manavlar ve ATM'ler önünde uzun kuyruklar oluştu.

İçişler Bakanlığı tarafından Cuma 202 saat 24.00 ile 12 Nisan Pazar 24.00 arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içinde sokağa çıkma yasağının ilan edileceği belirtilmişti

Sokağa çıkma yasağına 2 saat kaldığını gören vatandaşların ihtiyaçlarını marketlerden alabilmek için cadde ve sokaklara indi.

Market, fırın türü alışveriş noktalarında kalabalıklar oluştu. Korona virüsü tedbirleri için alınan kararın önceden duyurulmaması eleştirildi.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar