Kağıt toplayıcılarına ‘Çevre Kirliliği’ gerekçesiyle 270 bin idari para cezası

Kağıt toplayıcılarına ‘Çevre Kirliliği’ gerekçesiyle 270 bin idari para cezası
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, atık kağıt toplayıcısı işçilere 270 bin idari para cezası uyguladı.

Yağmur Kaya


+ GERÇEK-  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, atık kağıt toplayıcısı işçilere 2872 sayılı Çevre Kanunu 11’inci maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uyguladı.

İşçilere tebliğ edilen kararda şu ifadelere yer verildi:

İdari yaptırım kararı tebligatında,  "İlgili (a) Çevre Denetim Tutanağı ile tespit edilen hususlara istinaden ilgili (b) kararla 2872 sayılı Çevre Kanunu 11’inci maddesini ihlal ettiğinden dolayı aynı kanunun 20 (r) maddesi gereğince 270 bin idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

                        

Ekte sunulan ilgi idari yaptırım kararına karşı, kararın tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı (İstanbul Valiliği ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü davada hasım değildir) İdare merkezine bizzat, yasal temsilci ya da avukat aracılığıyla başvurabilir" ifadeleri yer aldı. 

İstanbul Valiliği 23 Ağustos tarihinde kağıt toplayıcılığının yasaklanmasına yönelik karar almış ardından birçok atık kağıt deposuna polis ve zabıta ekipleri tarafından baskın düzenlenmişti. Baskında depolarda bulunan geri dönüşüm malzemelerine ve halk arasında "Çekçekçi" olarak bilinen geri dönüşüm işçilerinin temizlik araçlarına el konulmuş ve yine işçilere cezai işlem uygulanmıştı. 

Öne Çıkanlar