Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı

Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı
Kanal İstanbul için ilk ihale projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin yeniden yapımı için gerçekleştirildi.

AKP iktidarı, tüm dünyanın koronavirüse (Kovid-19) karşı seferberlik ilan ettiği Türkiye'de de hayatın büyük bir bölümünün durduğu bir dönemde bile doğa katliamı uygulamalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiğinden beri bir çevre faciasına neden olacağı için tepkiyle karşılanan Kanal İstanbul Projesi koronavirüs karantinasının yaşandığı bir zamanda gerçekleşririlmeye çalışılıyor.

İHALEYE 5 FİRMA KATILDI

İlk ihalesinin bugün yapıldığı Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin aslına uygun olarak yeniden yapımı projeleri için ilk ihale gerçekleşti. İstanbul Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen iki köprü ihalesi için teklifler alındı.

5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif verdi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar