Karadeniz için sel uyarısı

Karadeniz için sel uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Karadeniz Bölgesi’nin birçok yeri için sel uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren başlayacak kuvvetli sağanak yağışların Karadeniz Bölgesi’nin birçok yerinde sel ve su baskınlarına neden olacağı uyarısında bulundu.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Karadeniz Bölgesi’nin birçok yeri için sel uyarısında bulundu. Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak beklendiği belirterek sel, su baskını ve yıldırım uyarısında bulunulurken, yağışların Perşembe günü 03.00-18.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.
 
Yağışların Perşembe ve Cuma günleri Trabzon’un doğusu ve Rize çevresi ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 kilogram/metrekare üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Samsun’un doğusu ve Ordu’da Perşembe ve Cuma günleri beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-60 Kg/m2), Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.
 
MGM açıklamasında sel ve su baskınlarının yaşanabileceğini vurgulanırken, "Yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar