Karakomik Filmler vizyonda

Karakomik Filmler vizyonda
Bu hafta Cem Yılmaz'ın yönetmen koltuğunda da oturduğu 'Karakomik Filmler' serisinin ilk bölümü ve Angelina Jolie'nin başrolde olduğu Malefiz: Kötülüğün Gücü haftanın öne çıkan filmleri.

Bu hafta vizyona giren 4'ü yerli 7 film arasında Cem Yılmaz'ın uzun zamandır beklenen filmi Karakomik Hikayeler ve başrollerinde Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer'ın yer aldığı Malefiz: Kötülüğün Gücü öne çıkıyor.

KARAKOMİK FİLMLER

Cem Yılmaz'ın  yönetmen koltuğunda da oturduğu "Karakomik Filmler" serisinin ilk bölümü bugün itibarıyla vizyona girdi. Aynı konseptle çektiği diğer iki filmin ise 17 Ocak 2020’de vizyona girmesi planlanıyor. Yılmaz'ın filminde Ozan Güven ile Zafer Algöz yine oyuncu kadrosunda. İlk film 2 Arada, moladan sonra da Kaçamak geliyor. Güven, Algöz ve Özkan Uğur’un yanı sıra Cem Davran, Cemre Ebuzziya, Necip Memili gibi isimler de kadroda. 2 Arada filminde, Ayzek adında bir adamın yaşamına odaklanılıyor. Cem Yılmaz’ın "Her Şey Çok Güzel Olacak" ve "Hokkabaz"da ipuçlarını gösterdiği "kara komedi"nin merkezine doğru bir yolculuğuna şahitlik ediyoruz.
Kaçamak'ta ise birlikte tatile çıkan 4 arkadaşın başlarına gelen maceralar konu edilirken, tüm hikayenin arabalı vapurda tek mekanda geçiyor. "Kaçamak" ise öngörülebilir, tahmin edilebilir ve bütün bunlara rağmen kahkahayla gülünebilir bir Cem Yılmaz komedisi.


MALEFİZ: KÖTÜLÜĞÜN GÜCÜ

Her kötülüğün geçerli bir nedeni olamaz tabii ki. Ancak konu Malefiz olunca akan sular duruyor. Aşkta en büyük ihaneti yaşayan karanlıklar kraliçesi her şeyden koruduğu sevgili Aurora’sının bir prense aşık olduğunu bilince dahası Aurora’nın o ülkenin kraliçesine "ana" diyeceğini öğrenince kötülüğünü saçmaya başlayacaktır. Peri - insan savaşının sınırları aştığı, yoğun sevginin ve aynı oranda da nefretin karakterleri zorlu bir sınava sokacağı bu yeni macerayı Joachim Rønning yönetiyor. Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Juno Temple, Ed Skrein, Chiwetel Ejiofor, Lesley Manville ve Sam Riley oyuncu kadrosunda.
 


ORAY

69. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ve 20. Lecce Avrupa Filmleri Festivali’nde En İyi Film ödüllerini kazanan Mehmet Akif Büyükatalay imzalı Oray, ‘göçmen olmak’ meselesine iniyor. Gençlik yıllarında hapis yatan, yeni hayatında ise karısı Burcu ile mutlu olmayı amaçlayan Oray’ın eşiyle tartıştığı bir gün İslam’a göre boşanma anlamına gelen "boş ol" sözünü söyledikten sonra yaşadıklarını anlatan filmde Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktas, Mikael Bajrami, Fırat Barış Ar ve Ferhat Keskin gibi isimler yer alıyor.
 


VİKİNG KUŞATMASI

Jack Burton’ın yönettiği İngiltere yapımı filmde kadınlardan oluşan bir çete ile kaçak bir Viking grubu arasındaki mücadele konu ediliyor. Michelle McTernan, Sarah Driver ve James Groom oyuncu kadrosunda.
 


VAHŞET OTELİ

Bebek bekleyen bir çiftin hafta sonu tatili için gittikleri kırsal kasabada başlarına gelenleri konu edinen filmde Suzanne Clément, Allan Hawco, Shelley Thompson ve Géza Kovács rol alıyor. Filmi yazan ve yöneten Michael Melski.
 


KARIŞMA BENDE

Kamil Çetin’in yönettiği film, sosyal medya fenomeni olmayı kafaya koyan Sefa’nın bir kız uğruna gittiği İzmir’de başına gelen olayları konu alıyor.
 


EN UZUN GECE

Hukuk mu adalet mi sorusuna yanıt arayan filmin yönetmen koltuğunda Orhan Kılıç oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda yönetmen Kılıç'ın yanı sıra Eda Erol, Cem Kılıç, Murat Aydın, Gamze Dar, Mustafa Yılmaz, Ece Müderrisoğlu, Ayça Denker, Umut Özkan gibi isimler yer alıyor.
 

 

Öne Çıkanlar