Karamollaoğlu: Gündemde bir ittifak konusu yok

Karamollaoğlu: Gündemde bir ittifak konusu yok
Seçime doğru gitmeden ittifak konuşmanın faydasının olmadığını söyleyen Temel Karamollaoğlu, 'Şu anda görüşüyoruz, konuşuyoruz. Gündemde bir ittifak konusu yok' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin yedinci olağan il kongresi için Tokat'a gitti. Karamollaoğlu, ittifak ile ilgili açıklamalarda bulunurken, "Önceki seçimlerde Millet İttifakı'nın içindeydik. Şu anda görüşüyoruz, konuşuyoruz. Gündemde bir ittifak konusu yok" dedi.

Karamollaoğlu, ittifakların seçim sathı mailine girilmeden ciddi manada konuşulmasının bir faydasının olmadığının kanaatinde olduklarını ifade etti. "Görüşmeler yapılır, temaslar kurulur" diyen Karamollaoğu, "Bütün siyasi parti genel başkanlarını ziyaret ediyorum. Bundan sonra da edeceğim. Ülkenin gidişatı hakkında, bizim düşüncelerimiz hakkında onları bilgilendiriyorum. Onlarında verebilecekleri bilgilerden istifade ediyorum. Onun içinde seçim ittifaklarının ancak seçim zamanına girildikten sonra ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Ama burada son zamanlarda bir zorlama var.

'GÜNDEMDE BİR İTTİFAK KONUSU YOK'

Cumhur İttifakı'nın az çok yapısı belli. Bundan sonra da aynı istikamette gelişecek gibi gözüküyor. Çünkü iktidardaki AK Parti büyük bir parti, onun yanında MHP var. Büyük Birlik Partisi de AK Parti'nin saflarında yer aldı. Orada bir şey yok. İlle de bir ittifak, ille de bir aday belirleme konusu zorlanıyor. Seçimler böyle yapılmaz. Seçimlere böyle hazırlanmaz. Onun içinde bu zorlamaların faydası olmayacağı kanaatindeyim. Her kesimle görüşüyoruz. Bu görüşmeler bundan sonra da devam edecek. Siyaseten kendi politikamıza ve hem de ülkemizin geleceği için en uygun gördüğümüz yerde bulunacağız. Bundan önceki seçimlerde Millet İttifakı'nın içindeydik. Şu anda görüşüyoruz, konuşuyoruz. Gündemde bir ittifak konusu yok" ifadelerini kullandı. (DHA)

Öne Çıkanlar