Karamollaoğlu'ndan Asiltürk çıkışı: Açıklamaları kendisini bağlar

Karamollaoğlu'ndan Asiltürk çıkışı: Açıklamaları kendisini bağlar
Parti içi meseleleri basın önünde konuşmayacağı vurgusu yapan Karamollaoğlu, 'Erbakan Hocamızın bize bıraktığı mirasın yerine getirilmesi için gayret gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongre çağrısı yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e ilişkin, "Açıklamaları kendisini bağlar" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Parti genel merkezinde yapılan toplantıdaki gündem maddelerinden biri de, "İnşallah önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir" diyen Karamollaoğlu'na karşı kongre çağrısı yapan Asiltürk oldu. Medyayı, suç örgütü lideri Sedat Peker'in itiraflarından daha fazla Saadet Partisi’ndeki iç sorunlara odaklanmakla eleştiren Karamollaoğlu, A Haber'in de salonda olduğunu belirterek, "Bugün kalabalıksınız, A Haber bile gelmiş" dedi.

'AÇIKLAMALARI KENDİSİNİ BAĞLAR'

'Parti meselelerini' kamuoyunda hiçbir zaman tartışmadığını vurgulayan Karamollaoğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Parti meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmayı bu zamana kadar yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Dünkü açıklama Oğuzhan beyi bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Parti içi meseleleri kamuoyu önünde paylaşmak ülke meselelerini çözmeye yardımcı olmaz.

"İç politikaya malzeme edilen bu kadar hayati konularda herhangi bir sonuç Brüksel’de alınamadı. Vatandaşımızın problemleri değil sadece seçim kazanma hesapları yapılıyor. Memleketimizin birlik ve beraberliği değil, ittifak ortaklıklarının devam edip etmeyeceği gündemde tutuluyor. Saadet Partisi olarak bu gidişata bu tutum ve davranışlara kökten karşı olduğumuzun bilinmesini isteriz.

'BU KADAR KRİTİK KONU VARKEN PARTİNİN İÇ MESELESİYLE İLGİLİ KONULAR ÖNEMSENİYOR'

"Bir mafya babası bile Türkiye’yi her gün sarsıyor, cevap vermekten aciz arkadaşlar, olur mu böyle şey? Biz o konulara girmiyoruz ama yapılan açıklamaların karşısında itham edilenlerde şahsiyet olsa bir tavır sergilerler ya. Allah yardımcımız olsun. Ben basınımıza da üzülüyorum bazen. Bu kadar kritik konular varken bir partinin iç meselesiyle ilgili konular önemseniyor. Bugün biz Saadet Partisi olarak Erbakan Hocamızın bize bıraktığı mirası harfiyen yerine getirilmesi için gayret gösteriyoruz. Biz Türkiye’de adalet olsun istiyoruz. Biz Türkiye’de huzur olsun istiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından evinde ziyaret edilmişti. Ziyaret sonrası Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakına katılabileceği yorumları yapılmış ancak Karamollaoğlu, böyle bir gündemleri olmadığını vurgulamıştı.

Asiltürk, dün yaptığı bir açıklamayla, "Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak" demişti.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar