'Karaya vuran yunusları kurtarmaya çalışmayın'

'Karaya vuran yunusları kurtarmaya çalışmayın'
Uzmanlar yunusların sağlığı açısından bunun yanlış olduğu uyarısında bulundu.

Britanya Adası'nın Galler sahillerine yunuslar vurunca çevreden koşan halk yollarını şaşırdıkları inancıyla yunusları yüzdürmeye çalıştı. Ancak Britanya'nın hayvan sağlığı ve gönenciyle ilgili ana kuruluşu Kraliyet Hayvanları Koruma Derneği (RSPCA) bir açıklama yayınlayarak "Karaya vuran yunusları lütfen kurtarmaya çalışmayın" çağrısı yaptı ve hayvanların sağlığı açısından bunun yanlış olduğunu bildirdi.

BİLEREK VURUYORLAR

BBC Türkçe'deki habere göre, RSPCA yunusların çok hasta ya da ölmeye yakın oldukları zaman kendilerini bilerek kıyıya vurduklarını söylüyor ve kamuoyundan da hemen koşup hayvanları yüzdürmeye çalışmak yerine, kendilerine haber vermelerini istiyor.

Galler'deki olayda yüzdürülen yunuslardan biri bir kaç gün sonra ölü olarak bulundu. RSPCA "Bize haber verilmiş olsa belki hastalığına müdahale edilebilir ve kurtarılabilirdi" dedi. Ayrıca yunusların memeli hayvanlar olması nedeniyle, eğer hastalık ya da virüs taşıyorlarsa insanlara bulaştırabilecekleri uyarısı da yapıldı.

RSPCA yetkililerinden Ellie West yazılı açıklamasında "Batı Galler'de insanları doğa ve hayvan sevgisi ve yardımseverliği bir yandan hepimizin gururu. Ama bir memeli hayvanı yüzdürmeye çalışmanın çok büyük sakıncaları olabilir. İnsanlar elbette bunu iyi niyetle yapıyorlar. Ama genel olarak hayvanlar ve onların gönenci açısından yanlış bir iş yapıyorlar" dedi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar