Kaşıkçı soruşturmasında 38 kişinin ifadesi alındı

Kaşıkçı soruşturmasında 38 kişinin ifadesi alındı
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 38 konsolosluk çalışanının ifade alma işlemi tamamlandı.

Resmi işlemler için 2 Ekim tarihinde gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na resmi görevlilerce öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, konsolosluk çalışanlarının ifade alma işlemi 1 haftadır sürüyor.

Bu güne kadar 38 çalışanın 'tanık' sıfatıyla ifade verdiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcılara, henüz 5 kişinin ifade vermeye gitmediği öğrenildi. 

Çalışanlara, "olay günü konsoloslukta olağanüstü bir durum olup olmadığı, daha önce de konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı ile dışarıdan gelen 15 kişiyi görüp görmedikleri ve kaç yıldır çalıştıkları"na ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

BAŞKONSOLUSLUKTA HAREKETLİ DAKİKALAR

Bu arada başkonsolosluğa gelen bir araçtan inen şapkalı, sivil iki kişi Başkonsolosluğa giriş yaptı. Öte yandan, Başkonsolosluk binası önünde ulusal ve uluslararası kuruluşlardan basın mensuplarının bekleyişleri sürüyor.

Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim'de, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan 'arbede' sonucunda öldüğünü açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar