Katliama uğrayan aileler 'Adalet sofrası'nda buluştu

Katliama uğrayan aileler 'Adalet sofrası'nda buluştu
Adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesinin kurduğu 'Adalet Sofrası’na Konya’nın Meram ilçesinde ailesine dönük yapılan ırkçı saldırıda 7 kişiyi kaybeden Çetin Dedeoğulları misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 417'nci gününde sürüyor.

Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin daha önce adliye binası önünde bulunan "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda kurduğu ancak bugün havanın yağışlı olmasından kaynaklı Urfa Barosu Hizmet Binası içine taşıdığı "Adalet Sofrasına" bugün başka bir katliam mağduru konuk oldu. Konya’nın Meram ilçesinde ailesine dönük yapılan ırkçı saldırı sonucunda 7 kişiyi kaybeden Çetin Dedeoğullları, yeğeni Harun Rıfatoğlu, ailenin avukatı ile Fikir Masası Derneği üyeleri, Şenyaşar ailesinin iftarına misafir oldu.

‘HEM EKMEĞİMİZİ HEM ACILARIMIZI PAYLAŞMAK İÇİN’

İftardan önce ailenin adalet talebine dair konuşan Fikir Masası Derneği Başkanı Serhat Gerger, "Bu akşam Şenyaşar ailesi ile birlikte hem ekmeğimizi hem de acılarımızı paylaşmak için bir aradayız. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını unutmamamız gerekiyor. Bugün birlikte oluşumuz Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncalar misali en azından safımız belli olsun diye hep beraberiz. Bugün bu adaletsizliğe sebep olanları yarın bir gün adalet arayacağından hiç şüphemiz yoktur" ifadelerine yer verdi.

‘HERKESİN GERÇEKLERİ BİLDİĞİ AMA GÖRMEZDEN GELDİĞİ BİR DURUM SÖZ KONUSU'

Ailenin taleplerinin henüz karşılamadığını belirten Gerger, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarım en kısa zamanda gerçekler tamamıyla gün yüzüne çıkar. Urfa'da herkesin şahit olduğu gerçekleri bildiği ama bir şekilde görmezden geldiği bir durum söz konusu. Hastanede yaşananlar, er ya da geç bugün olmasa yarın mutlaka ortaya çıkacaktır. Ailenin en kısa zamanda cezaevinde olan evlatları ile kavuşmasını bizler de umut ediyor ve bekliyoruz."

‘EMİNE ŞENYAŞAR ANNENİN HEYKELİ DİKİLMELİ’

Dedeoğulları ailesi avukatı Abdurrahman Karabulut ise "Ailemiz ile birlikte destek ziyaretine geldik. Geçen hafta itibarı ile 4 tutuklama oldu bu bir damla olsa aileyi umutlandırdı. Hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan oğlu bırakılmadan anne nöbeti bırakmayacağım dedi. Themis Heykeli’ni bir yana bıraksınlar Emine Şenyaşar annenin heykeli dikilmeli. Direne direne sonuç alıyor. Her anlamda kendisine destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Ardından oruç, okunan ezan eşliğinde yapılan "Adalet" temennisi ve dualar ile açıldı.

Öne Çıkanlar