Meclis’te tepki: Öğretmenlik Kanunu Teklifi öğretmenlerde hayal kırıklığı yarattı

Meclis’te tepki: Öğretmenlik Kanunu Teklifi öğretmenlerde hayal kırıklığı yarattı
Ankara Milletvekili Kaya, AKP ve CHP’nin öğretmenlere ilişkin kanun tekliflerinin birleştirilmesi önerisinde bulundu. Eğitimdeki sorunlar ve öğretmenlere ilişkin taleplerini açıkladı.

+GERÇEK-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun CHP'li üyeleriyle birlikte Meclis'te Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP’li Kaya, söz konusu kanun teklifinin öğretmenlerde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Teklifi hazırlayanların, öğretmenlerin sorunlarından bihaber olduklarının anlaşıldığını belirten Kaya, "Bugün görüşülecek teklif, maalesef ki öğretmenlerin biriken sorunlarına bir çözüm önerisi sunmamaktadır" dedi.

Yıldırım Kaya, CHP olarak 2018 yılında TBMM Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi sunduklarını, bu teklifte, öğretmenler başta olmak üzere eğitim ve bilim emekçilerinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlandığını kaydetti.

‘ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’

Öğretmenlik mesleğinin statüsünün geliştirilmesi, hem idari hem toplumsal koşulların iyileştirilmesi gerektirdiğinin altını çizen Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını eleştirdi. "Milli Eğitim Bakanlığı gerçek anlamda öğretmenlerin niteliklerini artırmayı hedefliyorsa öncelikle öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenliği herkesin yapabileceği teknik bir iş haline getiren yanlış politikalara ve uygulamalara son vermelidir" diye belirten Kaya, devamında şu talepleri dile getirdi:

"Tüm eğitim emekçilerinin ek göstergeleri 3600'e çıkartılmalıdır. Eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim öğretim hazırlık ödeneği her dönem başında bir maaş tutarında olmak üzere bütün eğitim ve bilim emekçilerine verilmelidir. Ayrıca Öğretmenler Günü'nde tüm öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir."

‘AKP VE CHP’NİN KANUN TEKLİFİ BİRLEŞTİRİLMELİ’

Kaya ayrıca AKP ve CHP’nin öğretmenlere ilişkin kanun teklifinin birleştirilmesi önerisinde bulunarak "Adalet ve Kalkınma Partisinin teklifi, Cumhuriyet Halk Partisinin teklifi ile birleştirilerek alt komisyona çekilmeli, yeniden görüşmeye açılmalıdır" dedi.

Koronavirüs salgınında hızlı yayılması nedeniyle tüm dünyada endişeye ve vaka patlamalarına yol açan Omicron varyantına ilişkin de konuşan CHP’li Kaya, Milli Eğitimi Bakanlığı’nın bu konuda tedbir alması gerektiğini vurguladı.

BAKANA ÇAĞRI: ARA TATİL ERKENE ÇEKİLSİN

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 21 Ocak'ta verilecek ara tatili 14 Ocak'a çekmesinin, bulaş hızını yavaşlatacağını ifade eden Kaya, Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i kastederek "Umarım bu makul öneriye sırtını dönmez Sayın Mahmut Hoca" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar