Kayyım Rektör Melih Bulu taşıt ihalesini yabancıya vermedi

Kayyım Rektör Melih Bulu taşıt ihalesini yabancıya vermedi
Boğaziçi Üniversitesi'nin atanan Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu personelin taşınması gerektiğini öngörememiş.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK- Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör Melih Bulu’nun ilk ihalesi güvenlik kamerası almak olmuştu. Bulu bu sefer de personel servisi ihalesini AKP’ye yakınlığı ile bilinen şirkete verdi.

Atandığı günden beri istifa etmesi istenilen ve kendisine yönelik tepkilerin dinmediği Prof. Dr. Melih Bulu, kamu ihalelerinde sıklıkla eleştirilen kurum bünyesinde araç satın almayıp, kiralama yöntemiyle personeli taşımayı tercih etti. AKP’nin ilçe kuruluşunda yer alıp, en son milletvekili olmaya çalışan Bulu, taşıt kiralama ihalesini AKP’ye yakınlığı ile bilinen Altur şirketine 1 milyon 525 bin 610 TL’ye verdi.

Hizmet alımı ihalesinin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 525 bin 610 TL olarak belirlenmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Abdurrahim Albayrak'ın şirketi Altur 3. Havalimanı ve İETT'nin ihalelerini de alan şirketlerden biri olarak da biliniyor.

PERSONEL TAŞINMASI ÖNGÖRÜLEMEMİŞ

İstanbul ve Ankara’da personeli taşıyacak 50 araç için ödenen bedel ise 61 günü kapsıyor ve Haziran sonu itibariyle sözleşme süresi bitecek.

Söz konusu ihalenin gerekçesi de şaşırtmadı. İhale usulsüz ihalelerde uğrak yeri olan Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesine dayandırıldı. Söz konusu madde de ihaleye başvurmak için, "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" şartları aranıyor. Ancak, ihaleye katılımı düşük tutmak ve adrese teslim ihaleler için pazarlık usulü ihaleye başvuruluyor.

ERDOĞAN’LA PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR OLAN DOSTLUK

Aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü'nün 2. Başkanı olan Albayrak’ın 2014’te gerçekleştirdiği Saray ziyaretinde ziyaretinde sarf ettiği, "Muhteşem bir köşk, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Özellikle yabancı futbolcular şaşırdı, birçok arkadaşımız da Türk vatandaşı olmaya karar verdi. Hakikaten dünyanın hiçbir yerinde bu kadar güzel bir saray olduğunu düşünemiyorum, çok güzel. Bu ülkede bunlar gurur verici eserlerdir, bu kalacak bizler ölüp gideceğiz. Bizden sonra gelecek nesiller de burada ülkeye hizmet edecek. Yabancu uyruklu insanlar buraya geldiği zaman bu ülkenin büyüklüğünü değerini anlayacaklar.(Eleştirilerin) kıskançlık nedeniyle olduğunu düşünüyorum" sözleriyle biliniyor. Albayrak, en son 2019’da yaptığı konuşmada da, "Pazara kadar değil, mezara kadardır dostluğumuz Erdoğan'la" demişti.

Öne Çıkanlar