Kayyımın atadığı müdür bu kez ‘zimmet’ suçlamasıyla görevden alındı

Kayyımın atadığı müdür bu kez ‘zimmet’ suçlamasıyla görevden alındı
Yakup Sarı, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Mardin’de önceki kayyım döneminde birçok daire başkanlığı görevine getirilen dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kasım 2019’da atandığı Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü iken dönemin kayyımı Mustafa Yaman tarafından İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı ile Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkalığı görevine atanan Yakup Sarı, Kasım 2019’da merkeze çekilmesinin ardından atandığı Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden de alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Birimi’ne çekilen Sarı’nın, Mardin’de kayyım Mustafa Yaman döneminde "Zimmetine para geçirdiği" suçlamasıyla görevinden alındığı ileri sürüldü. Kayyım Mustafa Yaman gibi Çorum Osmancık nüfusuna kayıtlı olan Sarı’nın ismi, kayyım dönemine ilişkin başlatılan soruşturmalarda geçiyordu. 

Belediyedeki yolsuzluklara ilişkin açılan bir soruşturma kapsamında halen tutuklu yargılanan kayyım Yaman'ın yeğeni Yunus Emre Akça ile kayyım tarafından Kent A.Ş.'de müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler, mahkeme savunmalarında Sarı hakkında, yolsuzluklarla ilgili itiraflarda bulunmuştu. 

Sosyal medya hesabından Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alındığını duyuran Sarı, "Değerli mesai arkadaşım öğretmenim Aralık 2019 tarihi itibarıyla başladığım görevimden bugün itibarıyla ayrılıyorum. Göreve başladığım günden bugüne kadar kutlu bir gaye uğruna, haftanın her gününü ve her saatini emanete sahip çıkmış olmanın heyecanı ile hepinizi Allah'a emanet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoşça kalın" ifadelerini kullandı. 

İSMİ ZİMMETE KARIŞMIŞTI

Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atandığı 2016 yılında beraberinde getirdiği Yakup Sarı’nın ismi, İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu için belediyenin organize ettiği program kapsamında yapılan ödemeyle de anıldı. Sarı, Hatipoğlu’na belediye kasasından 60 bin TL ödeme yaptığı faturalara rağmen kasadan yaklaşık 400 bin TL’yi usulsüz bir şekilde çıkarmakla da suçlanıyordu. 

Sarı’nın müdürü olduğu dönemde inşa edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapım ihalesinde de vurgun yaptığı iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Kayyım Yaman, Sarı’nın Kasım 2019’da görevden alınması üzerine ilgili bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde kararın geri alınmasını istediği iddia edilmişti. 

KAYYIMA 4 AYRI SORUŞTURMA

Yaman'ın, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi kayyımlığı görevlerinden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişleri, belediyede yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili inceleme yaparak, suç duyurusunda bulunmuştu. İncelemeler sonucunda bugüne kadar kayyım dönemine ilişkin 4 ayrı "Zimmet" soruşturması açıldı. 

FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

Dönemin kayyımı Mustafa Yaman hakkında ise müfettişlerin hazırladığı raporlar sonucunda Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Denetim Görevini İhlal" nedeniyle soruşturma açılması için hazırlanan fezleke, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar