Kerestecioğlu'ndan 'ittifak' açıklaması

Kerestecioğlu'ndan 'ittifak' açıklaması
Partisinin Mamak ilçe kongresinde konuşan HDP'li Kerestecioğlu, siyasetteki gelişmeler ve ittifaklar konusuna değinerek, “Bizim için ittifak bütün demokrasi güçlerinin ittifakıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mamak İlçe Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi’ni Tuzluçayır Armoni Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı kongrede "Deniz Poyraz Ölümsüzdür, "Dağlardan Denizlere HDP’liyiz", "Serkeftin Ya Me Ye" Kürtçe, Türkçe yazılı pankartlar asıldı. 

Kongrede ilk olarak söz alan Mamak İlçe Eş Başkanı Mustafa Uğur Akkaya, "Heyecanlıyız, coşkuluyuz, umutluyuz. 4’üncü Olağan Kongre’mizin verdiği güçle yarına hazırız, demokratik cumhuriyete yürüyoruz" dedi. HDP’nin gücünü ve cesaretini haklarından aldığını dile getiren Akkaya, "Sizler tarihin kirli ve karanlık sayfasında yer alıp tarihin çöplüğünde yok olurken bizler, Demirci Kawalardan, Kemal Pir’lerden, Mazlum’lardan aldığımız güç ve inançla barış demokrasi ve özgürlük kavgasında güçlenerek var olacağız" dedi. 

‘DENİZ POYRAZ’A ADANDI’

Ardından konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Perihan Pakize Sinemillioğlu, kongreyi 17 Haziran’da katledilen Deniz Poyraz’a adadıklarını belirterek, "IŞİD barbar çetesinin Ankara’nın göbeğinde 103 barış insanını katlettiği Gar Katliamı’nın yıldönümü, direnenlere ve şehit düşenlere bin selam" diye belirtti.

‘DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ’

Partileri açısından 2015’ten bu yana zorlu süreçten geçtiklerinin altını çizen HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, "Partimiz açısından baktığımızda çok büyük bir direniş gösterdiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Bugün çok daha umutluyuz. Yakın zamanda tutum belgemizi açıkladık ve bu ülkeye daha fazla demokrasiyi bizlerin getireceğine yürekten inanıyorum. Demokrasi gerçekleşecekse sadece Türkiye hakları değil, dünya halklarının ekoloji, gençlik ve kadınlardan yana bir düzenin savunmasıyla ve işbirliği ile gerçekleşecek. Türkiye’de başta Kürt halkı olmak üzere direnen herkesi buradan kongreden sizlerin coşkusuyla selamlıyorum" diye konuştu. 

‘BİZİM İÇİN İTTİFAK, BÜTÜN DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN İTTİFAKIDIR’

Gelecek seçimlerde iktidar arayışı içerisinde olmadıklarına vurgu yapan Kerestecioğlu, şöyle devam etti:

"Bizim için ittifak bütün demokrasi güçlerinin ittifakıdır. Halkların Demokratik Partisi hiçbir vekili de hiçbir üyesi de kendisi için, şahsı için bir gelecek peşinde değildir. Geleceği, ancak kendi şahsiyeti için dilenmeyenler kurabilir. Mamak’ta bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımız bunun aynasıdır, hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bunca baskı, zulme rağmen burada hep birlikte olabiliyorsak, bu direncimizi kırabilecek bir güç tanımıyorum. Biz her seferinde yeniden doğmayı bildik. Bu yolda hepimizin yolu açık olsun ve yeni görev alacak arkadaşlarımıza bu görevi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Hep birlikte kazanacağız."

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve yeni yönetim oluşturuldu.  Çekilen halayların ardından HDP Mamak İlçe Örgütü’nün yeni Eş Başkanları Lale Erkmen ve Abuzer Kısa seçildi.  (MA)

Öne Çıkanlar