Kılıçdaroğlu'ndan 'Erdoğan'a tavsiye': Paket açıklayacağına damadı paketleyeceksin

Kılıçdaroğlu'ndan 'Erdoğan'a tavsiye': Paket açıklayacağına damadı paketleyeceksin
'Ak Parti döneminde 15 istihdam paketi açtılar, 5 tane ekonomi reform paketi açıkladılar. Bir şey çıkmadı.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı tayyip Erdoğan'ın "CHP Genel Başkanı, yaptığımız onca açıklamaya rağmen, inatla ve ısrarla, hâlen bu fabrikanın yabancılara satıldığı yalanını söylüyor. Tank-Palet Fabrikamızın satılması, yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir. Fabrika arazisindeki her türlü taşınmazın, üretim, bakım ve onarımda kullanılan her türlü teçhizatın mülkiyeti devlet aittir ve öyle kalacaktır" sözlerine yanıt verdi. 

"Ne satış ne kiralama bunun adı 'peşkeş'tir" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözmeyenler var ama biz çözeceğiz bunun sözünü veriyorum. Bizim makam, mevkii, para, saray beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz bu memlekette herkesin huzur içinde yaşaması.

Mümtaz Soysal'ı kaybettik. Binlerce öğrenci yetiştirdi, bir demokrasi, bilim abidesiydi. Mümtaz Hoca Türk akademik dünyasının yetiştirdiği mümtaz kişilerden biriydi. Allah'tan rahmet diliyoruz.

'MUSTAFA KEMAL DEMEK KENDİ SİLAH SANAYİNİ YABANCI BİR ÜLKEYE PEŞKEŞ ÇEKMEMEK DEMEKTİR'

Mustafa Kemal'i anlamak farklı bir şeydir. Gardrop Atatürkçülüğünü anlamıyoruz biz. Mustafa Kemal demek üretim demektir, alın teri demektir. Mustafa Kemal demek genç bir Türkiye Cumhuriyeti'ni bütün dünyaya kabul ettirmek demektir. Mustafa Kemal demek kendi silah sanayini yabancı bir ülkeye peşkeş çekmemek demektir.

Bu kürsüden defalarca sordum; Değeri 20 milyar dolar... Avrupa'nın en büyük tank üretim merkezlerinden birisi. 25 yıllığına BMC Grubu'na, Katar ordusuna verdi. İhaleyi ne zaman nerede yaptın arkadaş? Bilmeye hakkımız var. O fabrikanın kuruluşunda benim vergim var. 

'SEN DÜRÜST DEĞİLSİN'

Sen dürüst değilsin, samimi değilsin. Türk Telekom da aynı durumdaydı. 21 yıllığına 6 buçuk milyar dolara kiraladılar. Şimdi Erdoğan'a soruyorum, sen 25 yıllığına kiraladığın fabrika için kaç lira aldın? Hiçbir şey almadı. 5 kuruş dahi almadı. Erdoğan sana soruyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkı için. Ne satış ne kiralama bunun adı "peşkeş"tir. 0 bedelli bir fabrikayı birisine vermek. 

Devlet memurları da işçiler de onların emrinde olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinde böyle bir rezalet, böyle bir ahlaksızlık, böyle bir soygun görülmemiştir. 

'AKP'LİNİN DE MHP'LİNİN DE HAKKINI ARAMAK BİZE DÜŞTÜ'

Ak Partilinin de, MHP'linin de hakkını aramak bize düştü. Adaleti, dürüstlüğü, temiz siyaseti bu memlekete getireceğiz. Harcadığın her kuruşun hesabını millete vermiyorsan siyaset yapmayacaksın kardeşim.

15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler için para topladılar, o para nereye gitti? O vakfın adresi neresi? Ben bu soruları sormazsam benim bu kürsüde ne işim var? Ben bu soruları sormazsam CHP Genel Başkanlığı'nda benim ne işim var?

'ERDOĞAN'A TAVSİYE, PAKET AÇIKLAYACAĞINA DAMADI PAKETLEYECEKSİN'

Sayın Erdoğan diyor ki, "17 yılın sonunda özellikle istihdam konusunda büyük başarı sağladık" Ya Allah aşkına ben şimdi ne diyeyim... İşsiz kardeşlerime sesleniyorum; Ak Parti döneminde 15 istihdam paketi açtılar, 5 tane ekonomi reform paketi açıkladılar... Bir şey çıkmadı. Erdoğan'a tavsiye, paket açıklayacağına bir paket yapacaksın. Damadı paketleyeceksin, kapının önüne koyacaksın.

İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Gerçek işsiz sayısı 8 milyon 112 bin kişi. Artık yeter dememiz lazım, oturup düşünmemiz lazım. Herkesin aşı olsun istiyoruz. 

Hapishaneler tıka basa dolu. Kayınpederi, dostu, parası olan dışarıda, gariban içeride. Kendini yakan var, kendisini asan, şimdi sıra toplu intihalara geldi. Toplumda huzur kalmadı, bir endişe var.

'TARİHİMİZDE TOPRAKLARINI TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM EDİP, TÜRBE KAÇIRMAK ZORUNDA KALAN SADECE SARAY SOSYETESİDİR'

Kim sana Suriye'ye gir dedi, kim seni yalnız bıraktı? Eğer ülkeyi yöneten kişi sürekli kandırılıyorsa dış politikayı yöneten egemen güçler olur. Bizim tarihimizde kendi topraklarını terör örgütüne teslim edip, türbe kaçırmak zorunda kalan sadece saray sosyetesidir.

Trump "papazı bırakacaksın yoksa seni mahvederim" dedi. Papazı götürüp teslim etti. Söz nerede, şeref nerede, haysiyet nerede, adalet nerede? Nerede bunlar?

Mektup geldi neden iade etmedin? Milletimizi aşağılayan bir mektup. "Akıllı ol" diyor sana. Sen bunu nasıl hazmediyorsun? Bu milletin şanını şerefini kim koruyacak? Biz bunu yiyip yutmayız, bir CHP'yiz. Cevap dahi veremiyor. Senin mal varlığını ben de biliyorum, bütün dünya da biliyor. Korkma, otur adam gibi ona cevap ver, korkma.

'MEKTUBU BEN TRUMP'A TAKDİM EDECEĞİM DİYOR'

Giderken mektubu götürecek. Çöp sepetindeydi, demek ki değilmiş. Sen cebinde mektup taşıyacak pozisyonda mısın? Oturduğun makamı biliyor musun sen? Çağıracaksın bizim büyükeçiyi Amerika'dan. "Bunu götür sahibine iade et" diyeceksin. "Elimizde malum mektup var. Bu mektubu ben sayın Trump'a takdim edeceğim" diyor. Takdim kavramı nedir? Takdim etmek bir üst makama arz etmek demektir."

Öne Çıkanlar