Kılıçdaroğlu: Ne darbesi kardeşim?

Kılıçdaroğlu: Ne darbesi kardeşim?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Montrö bildirisinin ardından emekli amirallerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Dünyanın neresinde emekli amiraller darbe yaptı?" diye sorarak, "Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, yoksulluk ve işsizliğin yanı sıra emekli amirallerin Montrö bildirisinin ardından iktidar kanadının peş peşe yaptığı 'darbe' açıklamaları yer aldı. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle başladı:

'CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BÖYLE BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

"Yönetim aklını kaybetmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Kontrolünü kaybetmiş, Türkiye'yi yönetemiyor. Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen bir kişinin yönetimiyle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız."

'NE DARBESİ KARDEŞİM?'

Kılıçdaroğlu, Montrö bildirisinin ardından gözaltına alınan amirallere ilişkin de şunları söyledi:

"Montrö Sözleşmesi dolayısıyla emekli büyükelçiler açıklama yapıyor tık yok. Emekli amiraller açıklama yapıyor, mal bulmuş mağribi gibi; 'vay efendim darbe'... Ne darbesi kardeşim? 'Esnafın derdi dile gelmesin, çiftçinin derdi dile gelmesin, işsizlik sorunu konuşulmasın, çiftçi sorunuyla baş başa kalsın, milletin dikkatini bir yere çekelim' diye... Bunlar zaten defalarca gazetelerde yazıldı. Erdoğan en başta çıkıp, 'Ne Montrö'sü ne Lozan'ı. Onlar bizim güvencemizdir' dese sorun olmayacak.

Ondan sonra kalkıyorsun 'bunlar darbeci.' Bu kadar saçmalığı Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç görmedi ve duymadı. Kimse bu numaraları yemiyor artık. Ya emekliler dünyanın neresinde darbe yapıyor? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler

Şu gerçeği herkes bilsin. Artık ortada bizim anladığımız anlamda devleti sağlıklı yöneten bir iktidar yoktur. Ortak da sağlıklı bir ortak değil. Bakanlar bakan değil. Bürokratlar ise hiç bürokrat değil, tamamı yağcılardan oluşmuş. Akıllarını kiraya vermişler. Millet diyor ki 'kardeşim bırak bağırmayı, sandığı getir sandığı.'"

HÜRRİYET GAZETESİNE TEPKİ

Hürriyet gazetesinin emekli amirallerin ailelerinin CHP'li olduğunu öne süren habere de sert tepki gösteren Kılıçdaroğu, "İnsan, Hürriyet gazetesinin geçmişine üzülüyor. Medyanın amiral gemisiydi, şimdi kuyrukta sandal bile olamadı. O ve CNN Türk; bu ikisi ne yaparsa yapsın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz" dedi.

Konuşmasının byük bölümünü esnafın geçim sıkıntılarına ve gençlere ayıran Kılıçdaroğlu, "Esnaf kardeşime sesleniyorum; CHP'ye oy vereceksin o paraların hepsini sana geri vereceğim, faiziyle beraber" diye konuştu.

'EMEKLİ OLDULAR DİYE SARAY ZULMETMEYE BAŞLADI'

"Emekli ikramiyesini en az bin 500 lira yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Emekliyi öyle bir hale soktular ki gramla et alıyor.  7 milyon 900 bin emekli asgari ücretin altında aylık alıyor. Bu emeklilerin günahı ne. Bu emekliler 30-35 yıl çalıştılar, sigorta primlerini ödediler. Emekli oldular diye Saray iktidarı zulmetmeye başladı."

GENÇLERE SESLENDİ: ELİNİZDEN ALNAN BÜTÜN HAKLARI SİZE İADE EDECEĞİZ'

"Gençlere sözüm var" diyen Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine yönelik polis müdahalesini eleştirdi. Polisin, 'Talimat geldi' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Gençler, talimat verene dikkat edin, sizin nefesinizi kesiyorlar. Hak arama talebinizin önünü kesmek istiyorlar. Benim gençlere sözüm var; biz iktidar olduğumuzda bizi özgürce eleştirebileceksiniz" dedi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizin elinizden alınan bütün hakları size iade edeceğiz" diye konuştu.

'BAHÇELİ, BÜTÜN BU YOKSULLUĞUN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYAN KİŞİDİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bahçeli, bütün bu yoksulluğun değirmenine su taşıyan kişidir" dedi.

"Bahçeli hiçbir zaman işsizlerin, esnafın derdini gündeme getirmez. Onun tek bir görevi var; Saray'ın bekçiliğini yapmak" diyen Kılıçdaroğlu,  "Sevgili ülkücü kardeşim, ben milliyetçiliğin ne olduğunu Bahçeli'ye de göstereceğim, dünyaya da göstereceğim. Saray beslemelerine asla ve asla itibar etmeyeceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Saray'da Lale devri yaşanıyor. Herkesin bir eli yağda, bir eli bağda. Erdoğan; Aksu ilçesine gidebilir mi? Belki 50 bin korumayla gidebilir. Bu mudur milliyetçi olmak? Bu tabloya Bahçeli de destek veriyor" dedi.

'KİM ALDI 128 MİLYAR DOLARI?'

Bir kez daha Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar doların 'nereye gittiğini' soran Kılıçdaroğlu, "Bu sorunun cevabını almış değiliz. Kim aldı 128 milyar doları? Ve bunu soran Merkez Bankası Başkanı'nı neden görevden aldın?" diye konuştu.

'İKTİDAR OLDUĞUMUZDA BU VATAN HAİNLERİNİN HEPSİNDEN HESAP SORACAĞIM'

Kılıçdaroğlu sözlerini Erdoğan'ın daha önceki bir açıklamasını hatırlatarak bitirdi

"Erdoğan, 'İş bilmezliğiniz yüzünden ülkeyi krizden krize sokuyorsanız bu vatanı satmaktır diyor.' Erdoğan'ın bu sözünü tutacağım, iktidar olduğumuzda bu vatan hainlerinin hepsinden hesap soracağım."

Öne Çıkanlar