Kimya fabrikasında patlama: 1 ölü, 6 yaralı

Kimya fabrikasında patlama: 1 ölü, 6 yaralı
20 kişinin de sızan gazdan etkilendiğini açıklayan Bursa Valisi Canbolat ‘Asit patlaması olabileceği düşünülüyor’ dedi. Patlamaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde kimyasal ürün işleyen bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Sızan gazdan 20'ye yakın kişinin de etkilendiği bildirildi.

Kestel’in Barakfaki mevkiinde tekstil ve deri yardımcı kimyasalları üretimi yapılan fabrikada, öğle saatlerinde bir patlama meydana geldi. Henüz nedeni bilinmeyen patlama sonrası yangın çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi de yaralandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürürken, patlamanın sebebini belirlemek için inceleme başlatıldı.

VALİ CANBOLAT: ASİT PATLAMASI OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa'nın Kestel ilçesindeki fabrikada yaşanan patlamayla ilgili açıklama yaptı. Olayda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini 6 kişinin yaralandığını söyleyen Vali Canbolat, "Asit patlaması olabileceği düşünülüyor. Olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Sızan gazdan 20'ye yakın kişi etkilendi. Şu anda gerekli önlemleri aldık" dedi.

(DHA)

Öne Çıkanlar