THD Başkanı Çakar: Halk açlıkla başa çıkmaya çalışıyor, devlet seyirci kalamaz

THD Başkanı Çakar: Halk açlıkla başa çıkmaya çalışıyor, devlet seyirci kalamaz
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, 'Elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve temel gıda zamları sınırlandırılmalı. Devlet zamlar karşısında halkın ezilmesine seyirci kalamaz' dedi.

Foto: Bianet / Tüketici Hakları Derneği'nin zamlara karşı yaptığı bir eylem


Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, halkın zamların altında ezildiğini belirterek, açlıkla başa çıkmaya çalıştığını açıkladı. Zamların acımasız bir şekilde halkın üzerine yağdığı bir ortamda sadece kira zamlarını yüzde 25'le sınırlandırarak açlığa ve yoksulluğa çare olunamayacağını ifade eden Çakar, "Nüfusun 42 milyonu açlık, 38 milyonu yoksullukla başa çıkmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda nasıl ki kiralar yüzde 25 zamla sınırlandırılıyorsa aynı şekilde elektrik, doğal gaz, akaryakıt, vergiler ve temel gıda zamları da aynı şekilde sınırlandırılmalıdır. Devlet zamlar karşısında halkın ezilmesine seyirci kalamaz" dedi.

‘MEVCUT POLİTİKALAR TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMELİ’

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre mevcut politikaların tamamen değiştirilmesi, fiyatları dizginleyecek, gelirleri artıracak önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Çakar, devlet bütçesinden zenginlere aktarılan paydan kısılıp yoksullara verilmesini önerdi.

Yılın başından bu yana elektrik fiyatlarına yüzde 72.5 ile yüzde 158 zam yapıldı. Doğal gaza ocakta yüzde 25, nisanda yüzde 35, haziranda yüzde 30 olmak üzere toplam yüzde 119.4 zam yapıldı. Benzin ve motorine yapılan zam şimdiden yüzde 120 oldu. Turhan Çakar, kiraya yapılan zam sınırlamasının özellikle elektrik, doğalgaz ve akaryakıta da uygulanmasını istedi.

Öne Çıkanlar