'Kıyak' ihale kentin gündeminde: 45 milyonluk hibenin akıbeti bilinmiyor

'Kıyak' ihale kentin gündeminde: 45 milyonluk hibenin akıbeti bilinmiyor
Bingöl'de 31 kilometre uzunluğundaki yol 220 milyona çağrı usulü ile AKP'ye yakın bir firmaya verildi. 2021’de tamamlanması gereken yol açılmadan çöktü. Halk tepkili.

 Remzi BUDANCİR


+GERÇEK - Bingöl'de ihalesi 2018 yılında Bingöl-Kartal-Sancak karayolunun 31 kilometrelik yol ihalesini konuşuluyor. Söz konusu ihale 16 Şubat 2018 tarihinde Ankara’da yapılmış, pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi 2015 genel seçimlerde Elazığ’da AKP’den aday adayı olan Veysel Demirci’nin şirketi Ziver İnşaat almıştı. +Gerçek’in "AKP yandaşı holdinge ‘kıyak ihale" başlığı ile duyurduğu ihalenin bedeli 219 milyon 876 bin 543 liraya Ziver İnşaat’a verildi. 13 Mart'ta başlanması planlanan yolun tamamlanma süresi 31 Aralık 2021’di.

KARAYOLU AÇILMADAN ÇÖKTÜ

İhalesi yapılan ve kentte tartışmalara neden olan ihale için belirlenen miktar oldukça yüksekti. Neredeyse yolu metresi 8 bin TL’ye mal edilmişti. Beklendiği gibi yol yapım çalışmalarına başlandı ve yol tamamlandı. Ancak yol açılışı yapılmadan çökmeye başladı. Çöküntünün yaşandığı yer Bingöl-Sancak yolunun Kartal Köyünün arka tarafı.  Yolda devasa yarıkların oluştuğu görülüyor. Yüksek maliyeti ve yol güzergâhı nedeniyle tartışma konusu olan 32 kilometrelik yolda oluşan çöküntü, tepkilere neden oldu. Alt yapısı yeterli sağlamlıkta olmadığı görülen yoldaki çöküntü Bingöl’de yayın yapan yerel gazetelerin de gündeminde. Yerel basında yer alan haberlere göre firmaya sadece ihale bedeli olarak belirlenen 219 milyon 876 bin TL kaynak aktarılmadı. Ek yollarla beraber yol maliyeti 500 milyonu geçmiş durumda.

45 MİLYON TL’NİN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Yol yapımı ile ilgili tartışmalar kentte devam ederken, konu kentteki siyasilerin de gündeminde. Tartışılan konu Ziver İnşaat Firması sahibi Veysel Demirci’nin sözleri.  Bir gazeteye demeç veren Demirci, Bingöl, Muş, Elazığ hattındaki trafiği rahatlatma amacıyla bir çevre yolu ve alt geçit yapılması gerektiğine karar vererek kendilerinin bir proje hazırlayarak Bingöl siyasetçilerine sunduklarını iddia ederek, "Daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığında projeyi istişare ettik. Proje, Bingöl'e bir kuzey çevre yolu kazandırdı. Beraberinde şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azaldı. Tabi bunun sonucunda bizim almamız gereken 45 Milyon TL'yi devlete hibe ettik" demişti. Demirci’nin hibe ettiğini söylediği 45 milyonluk paranın akıbeti hala bilinmiyor.

HDP MİLLETVEKİLİ AYDEMİR KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, konuyu meclise taşıyarak, 45 milyonluk hibenin akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Aydemir'in "Söz konusu hibenin akıbeti nedir, herhangi bir yerde kullanılmış mıdır" sorusuna cevap veren Karaismailoğlu, "bahsi geçen hibe ile ilgili olarak bakanlığımızda bir bilgi bulunmamaktadır" cevabını verdi. Söz konusu hibenin nasıl yapıldığı, kimlere verildiği ise hala bilinmiyor.

KOVALAR: YOLUN GEÇİCİ KABULÜ YAPILMIŞ

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Demirci’ye tepkiler yoğun. Yaptığı yol açılmadan çökmesine tepkiler var. +Gerçek’e konuşan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, Bingöl-Sancak yolunda yaşanan çökmenin alt yapısının sağlam yapılmadığı, dolgu malzemesinin de yeterince yapılmadığına işaret ettiğini söyledi. Yolun normalinde bir yıl önce tamamlanması planlandığını ifade eden Kovalar, "Aldığımız bilgiye göre yolun geçici kabulü yapılmış. Bu kabulün nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Geçici kabulü yapılan yolun açılışı hala yapılmadı. Şu anda yol kullanılmıyor. Tamamlanıp kullanıma açılmayan yolda çökme meydana gelmesi ihmalin olduğunu gösteriyor" dedi.

BÖLGE HALKININ TALEPLERİ DİKKATE ALINMADI

Bingöl-Sancak yolu güzergâhının da sorunlu olduğunu ifade eden Kovalar, "Bölge halkı defalarca güzergâhın sorunlu olduğunu ifade etti. Bakanlığa kadar gidip güzergâhın değişmesi gerektiğini söylediler. Ama halkı dinleyen olmadı. Halkın taleplerinden çok firmanın taleplerine göre hareket edildi. Şimdi çökme meydana geldi. Bu çökmenin maliyeti kime yüklenecek? Firmanın sorumluluğunda olan bir çökmeye teknik bir hata deyip tekrar ek bütçe ile aynı firmaya verip vermeyeceklerini bilmiyoruz. Kığı Barajı’nda onu yaptılar." ifadelerini kullandı.

YAPILDIĞI SÖYLENEN ÇEVRE YOLU YOK

Kovalar, firma sahibinin daha önce Elazığ’da katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği cümleleri de hatırlattı. Firma sahibinin Bingöl’le ilgili "Baktım ki Bingöl'e bir çevre yolu gerekli. Arkadaşlarımızla birlikte bir proje hazırladık. Bingöl siyasetçilerine (milletvekillerine)  arz ettik. Daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığında projeyi istişare ettik. Proje, Bingöl'e bir kuzey çevre yolu kazandırdı" dediğini hatırlatan Kovalar, "Ancak Bingöl’de bir çevre yolu yok. Daha doğrusu yapılan bir çevre yolu yok. Birde 45 milyon TL’yi hibe ettik diyor. Ama bu paranın akıbetini bilen yok. Defalarca çağrılar yaptık. Bingöl milletvekillerine ‘Bu çevre yolu nerede? Bu hibeye ne oldu’ diye sorduk. Ama cevap veren yok" diye konuştu.

Öne Çıkanlar