'Kızım 6 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor'

'Kızım 6 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor'
Gülüstan Al’ın annesi, kızının bulunduğu odanın 15 günde bir gardiyanlar tarafından basıldığını belirtti.

Adana’da tutuklandıktan sonra Osmaniye Cezaevi’nden hiçbir siyasi tutuklunun bulunmadığı Antep Cezaevi’ne sevk edilen Gülistan Al’ın, 6 aydır bir odada tek başına tutulduğu belirtildi.

Adana’da Mayıs 2017’de tutuklanırken Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan ve daha sonra Antep L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Gülistan Al’a, yürütülen disiplin soruşturmaları sonucunda 2 yılı aşkın görüş cezası verildiği belirtildi. 2 buçuk yıldır tutuklu olan Al, birlikte kaldığı 2 siyasi tutuklunun başka cezaevlerine sevk edilmesiyle Antep L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 6 aydır tek başına kalıyor. Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla açılan davası süren Al’ın, sevk taleplerinin ise kabul edilmediği belirtildi. 

Al’ın annesi Emine Al, kızının 6 aydır Antep L Tipi’nde tek kişilik hücrede tutulduğunu belirterek, 2 yılı aşkın verilen görüş cezaları nedeniyle özel günlerin dışında görüştürülmediğini söyledi. Kızının dışında siyasi tutuklunun cezaevinde bulunmadığını ifade eden anne Al, "Kızıma Osmaniye ve şu an bulunduğu cezaevinde iki buçuk yıl görüşe çıkma yasağı verilmiş durumda. Bayramlar ve özel günler dışında görüşe gidemiyoruz. Yılbaşından dolayı görüşü vardı, fakat duruşması ile aynı güne denk getirildiği için görüş olmadı. 6 ay çocuğumuzla görüşemedik. Bayramda görüşüne gitmiştik ki görüş sadece yarım saat sürdü. Son olarak da Kurban Bayramında gittik" diye belirtti.

‘KELEPÇELİ MUAYENE DAYATILIYOR’

Emine Al, kızının gözlerinden rahatsız olduğunu ve bunun için bir defa hastaneye götürüldüğünü ancak kelepçeli muayene dayatıldığı için kızının muayene olmadan geri döndüğünü belirterek, kelepçeli muayene uygulamasının dayatılmasından sonra kızı Gülistan’ın bir daha hastaneye gitmediğini dile getirdi. 

‘EŞYALARINA EL KONULUYOR’

Çocuğunun bulunduğu odanın 15 günde bir gardiyanlar tarafından basıldığını aktaran anne Al, baskınlarda çocuğuna ait bazı eşyalara el konulduğunu kaydetti. Anne Al, çocuğunun çizdiği tablonun üzerindeki yazı gerekçe gösterilerek el konulduğunu, gönderdikleri kitap ve mektupların da kaç ay sonra ancak ulaştığını söyledi.

Çocuğunun sevk taleplerinin yerine getirilmesini isteyen anne Al, "Ben bir anneyim içimdekileri dile getiremiyorum ama onlar içimizde ne olduğunu biliyor. Onlar için barış ve özgürlük istiyorum" dedi. 

Cezaevi yetkilileri ise iddialara yönelik açıklamanın savcılığa başvurularak alınabileceğini söyledi. (Mezopotamya Ajansı) 
 

Öne Çıkanlar