Köln polisinden Kürtçe ve Türkçe 'itişip kakışmayın' mesajı

Köln polisinden Kürtçe ve Türkçe  'itişip kakışmayın' mesajı
Erdoğan'ın Köln'de yapacağı cami açılışı nedeniyle teyakkuza geçen Köln polisi, Twitter hesabından aralarında Kürtçe ve Türkçe'nin de olduğu farklı dillerde mesajlar yayınladı.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cami açılışına katılacağı Köln’de polis alarmda. DİTİB ve Merkez Camisi çevresinde Erdoğan yanlıları toplanırken kentin iki ayrı merkezinde de Erdoğan karşıtları miting düzenledi.

Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından bugün Köln'e geçen Erdoğan'ın katılacağı cami açılışı ve muhalif gösteriler nedeniyle polis Köln'de yoğun güvenlik önlemleri aldı. 3 binden fazla polisin görev yaptığı cami civarında Erdoğan yanlılarının toplanmasından sonra Köln polisi sosyal medya üzerinden de uyarı ve açıklamalar yayınladı. Farklı dillerde yayınlanan mesajlar arasında Türkçe ve Kürtçe'nin de olması dikkat çekti.

Twitter mesajlarında DİTİB ve Merkez Camii'nin bulunduğu Ehrenfeld semtinde toplanan Erdoğan yanlılarına da seslenen polis, mesajlarından birinde "Kapatılan bölümün ön kısmında bulunan insanlar için çok az alan bulunmakta. Kendi güvenceniz için itişip kalkışmayın, mesafe bırakın" dedi.

Polis, açılışı yapılacak cami çevresindekelere yönelik olarak Kürtçe mesaj da yayınladı:

Öte yandan DİTİB çevresinde Erdoğan taraftarlarının beklediği alanda zaman zaman tansiyonun yükseldiği de belirtildi. Bir Köln sakininin camına Erdoğan karşıtı pankart asması üzerine göstericiler pankartı yuhaladı. Pankartın polisin uyarısı üzerine kaldırıldığı bildirildi.

Öne Çıkanlar