Konya’da Suriyeli aileye baltalı saldırı: 9 yaşındaki çocuğun eli kırılırken, annenin de eli yaralandı

Konya’da Suriyeli aileye baltalı saldırı: 9 yaşındaki çocuğun eli kırılırken, annenin de eli yaralandı
Baltalı ırkçı saldırının yaşandığı 25 Mart günü, 9 yaşındaki S’nin eli kırılırken, anne Meryem de elini oğlunun kafasına koyduğu sırada elinin yaralandığını söyledi.

Yağmur KAYA 


+GERÇEK-  Konya’nın Selçuklu ilçesinde Suriyeli bir aile komşularının baltalı saldırısına uğradı. 

Irkçı saldırının yaşandığı 25 Mart günü, 9 yaşındaki S’nin eli kırılırken, anne Meryem de oğlu S’nin kafasına baltayla darbe alacağı sırada elini oğlunun kafasına koyduğu için yaralandığını vurguladı. Anne Meryem, polisin, küçük çocuğu olduğunu gerekçe göstererek ambulansla hastaneye gitmesine izin vermediğini iddia etti. Anne Meryem, elini hareket ettiremediğini ve çok acı çektiğini söyledi. 

Suriye’deki savaş nedeniyle 8 yıl önce Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen baba Mahmut Hamami, saldırıya uğradıkları eve bir ay önce taşındıklarını söyledi. Kaynakçılık yapan 6 çocuk babası Mahmut Hamami’nin anlattığına göre, taşındıkları günden saldırıya uğradıkları güne kadar komşuları tarafından baskıya maruz kaldılar.

'KAPIMIN ÖNÜNE ARTIK YEMEK KOYUYORLARDI'

Komşularının yemekten arta kalanları kedilerin beslenmesi için oturdukları dairenin kapısına bıraktığını dile getiren baba Hamami şunları söyledi:

"Apartmana yani kapımın önüne balıktan artan şeyleri bırakıyordu. Koku oluşuyordu. Ben de yemekleri kapımın önüne değil dışarı koymasını istedim. Ekmeğe basmak zorunda kalıyoruz farkına varmadan. Ben bunu güzel dille söyledim kendisine ama kendisi suyu kesmekle karşılık verdi bize. 

8 sene önce Türkiye'ye sığındım bir demir Sanayi Sitesi'nde kaynakçı olarak çalışıyorum 6 çocuğum var 25 Şubat 2022'de bir eve taşındım. Alt katta Türk vatandaş Komşu vardı Komşulardan sürekli negatif muamele görüyorduk. Geçen gün bir kadın ve kızı eşimi ve çocuğumu baltayla saldırdılar ben bu esnada evde yoktum. Çocuğumun saldırı sebebiyle eli kırıldı hastaneye götürdük. Kişiler aynı gün ailemi 3 defa saldırdılar ve suyu kestiler. Karakola gidip şikayette bulundum Ama konuyu takip eden herhangi bir avukat ortada yok."

Baba Hamami, kendisinin olmadığı bir gün çöp atmaya çıkan 9 yaşındaki oğlu S’ye komşusunun baltayla saldırdığını, saldırı sonucu 9 yaşındaki S’nin sol elinin kırıldığını eve kaçan S’nin peşinden gelen komşularının daha sonra evin suyunu kestiğini belirtti. 

HERHANGİ BİR ADIM ATILMADI

Saldırının hemen ardından karakola gidip şikâyetçi olmalarına, hastaneden rapor almalarına rağmen herhangi bir adım atılmadığını söyleyen Hamami, evden taşınmadan önce saldırıyı yapan kişilerin ‘evde silah var’ diyerek hakkında ihbarda bulunduğunu söyledi. "Evden taşınmadan önce saldıran kadın polise ‘bu evde silah var diye ihbar’ ediyor. Gecenin ikisinde sivil polisler benim kapımı çaldılar, ‘evinde silah varmış arama yapacağız’ dediler. Evimde silah olmadığını söyledim. Eve baktılar. Tabii ihbarın asılsız olduğunu anladılar." 

 

‘EŞYALARI TAŞIRKEN GÜRÜLTÜ YAPTIĞIMIZ İÇİN RAHATSIZ OLMUŞ’

Hamami, "Eşyaları taşımak için arkadaşlarım geldi. Eşyaları indirirken gürültü yaptığımızı için rahatsız olmuş. ‘Beni rahatsız ediyorlar’ deyip şikayetçi oldu. Polis geldi. Bir şey yapmadığımı eşyalarımı taşıdığımı söyledim. Polis suçlu komşular değil de bizmişiz gibi muamele etti. ‘Evimi taşıyorum, gideceğiz buradan’ dedim. Sonra polis gitti" dedi. 
9 yaşındaki S, saldırıda hem başına hem de sol eline darbe aldığını söyledi. Suphi: ‘Anneme de baltayla saldırdılar. Balta kafama gelecekti. Annem beni koruyama çalışırken elinden yaralandı" diye konuştu. 

 

 

Öne Çıkanlar