Kopenhag'daki alışveriş merkezi saldırısı: 3 kişi öldü, saldırganın Danimarkalı olduğu açıklandı

Kopenhag'daki alışveriş merkezi saldırısı: 3 kişi öldü, saldırganın Danimarkalı olduğu açıklandı
Danimarka'da 140'tan fazla dükkanın bulunduğu ülkedeki en büyük alışveriş merkezinde dün silahlı saldırı düzenlenmiş, ilk bilgilere göre çok sayıda kişinin vurulduğu belirtilmişti.

Fotoğraf: Reuters


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da dün bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıda vurulan 3 kişinin ise durumunun kritik olduğu belirtildi. 22 yaşında bir Danimarkalı olduğu belirtilen saldırgan dün saldırıdan sonra yakalanmıştı.


Emniyet Müdürü Soeren Thomassen, saldırının nedeninin henüz net olmadığını ancak "terör saldırısı" olma ihtimalini dışlayamayacaklarını açıkladı.

Görgü tanıkları kentin güneyindeki Field's alışveriş merkezinde ateş seslerinin duyulması üzerine panik yaşandığını anlattı. Emilie Jeppesen, Jyllands-Posten gazetesine yaptığı açıklamada "Neler yaşandığını bilmiyorduk. Birden her tarafa kaos hakim oldu" dedi. Bir başka görgü tanığı Mahdi Al-Wazni de saldırganın bir av tüfeği taşıdığını anlattı.
DANİMARKA BAŞBAKANINDAN AÇIKLAMA

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ülkesinin acımasız bir saldırıya sahne olduğunu belirterek, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu.

Thomassen düzenlediği basın toplantısında, olaya başka saldırganların bulunduğuna dair bir işaret olmadığını belirtti ve dükkan sahiplerine ellerindeki güvenlik kamerası görüntülerini saklama çağrısı yaptı.

Thomassen zanlıyı "etnik Danimarkalı" diye tanımladı.

140'tan fazla dükkan ve restoranın bulunduğu Field's ülkedeki en büyük alışveriş merkezi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar