Koronadan korunmak için köye dönenlerin evlerine baskın

Koronadan korunmak için köye dönenlerin evlerine baskın
Mezralardaki evlerine sığınan yurttaşlar, askeri operasyon ve ev baskınlarına son verilmesini talep ediyor.

Kulp ilçesine bağlı Yaylak Mahallesi ve Şenyayla bölgesindeki mezralara koronadan kaynaklı dönüş yapan yurttaşların evlerine askerlerce baskın düzelendi. 
 
Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Yaylak (Eskar) Mahallesi ve Şenyayla bölgesine yönelik dün sabah saatlerinde başlatılan ve çok sayıda özel birliğin katıldığı askeri operasyonun devam ettiği belirtildi. Kulp Jandarma Komando Taburu’ndan kalkan helikopterlerce bölgeye indirilen askerlerin, mezralardaki ev ve hayvan barınaklarına baskınlar düzenleyerek aramalar gerçekleştirdiği öğrenildi. 
 
VİRÜSTEN KAÇARKEN EVLERİ BASILDI
 
Bölgedeki mezralarda normalde kalanların sayısı az olduğu, ancak koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda kişinin il ve ilçe merkezinden mezralara dönüş yaptığı belirtilirken, virüsten kaçan yurttaşların, düzenlenen askeri operasyon ve ev baskınları nedeniyle kaygılı oldukları bildirildi. Virüsten korunmak için mezralardaki evlerine sığınan yurttaşlar, askeri operasyon ve ev baskınlarına son verilmesini talep ediyor. 
 
Havanın yağışlı olması nedeniyle helikopter hareketliliğinin olmadığı belirtilen bölgede, askeri operasyonun sürdüğü kaydedildi. (Mezopotamya Ajansı)
 

Öne Çıkanlar