'Köyü hapishaneye çevirdiler'

'Köyü hapishaneye çevirdiler'
Nusaybin’e bağlı Koruköy'de yasak 17'nci gününe girerken, heyetlere bir kez daha izin verilmedi. Köyden ulaşılan Ş.D. isimli yurttaş, "Köyü hapishaneye...

Nusaybin’e bağlı Koruköy'de yasak 17'nci gününe girerken, heyetlere bir kez daha izin verilmedi. Köyden ulaşılan Ş.D. isimli yurttaş, "Köyü hapishaneye çevirdiler. Bu abluka kaldırılsın artık" dedi.

GÜNCEL- Nusaybin’e bağlı Koruköy'de yasağın kaldırılması talebiyle başlatılan nöbet eylemi bugün de devam etti. Heyete izin verilmezken, köyden ulaştığımız Ş.D. isimli yurttaş, "Köyü hapishaneye çevirdiler. Bu abluka kaldırılsın artık" dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de devam eden yasağın kaldırılması için heyetlerin girişimleri devam ediyor. Köyde ne olup bittiğini öğrenmek için köye gitmek isteyen heyet, köye 15 km uzakta olan Yandere köyünde bir kez daha asker engeliyle karşılaştı. DTK, TJA, DBP ve HDP öncülüğünde, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Mardin Milletvekili Ali Atalan, Barış Anneleri ve köyde bulunanların ailelerinden oluşan heyet engellendikleri köyde nöbet eylemi başlattı.

Nöbet eyleminde açıklama yapan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, "Köyde insanlarımız gözaltına alınıyor ve bize bu konuda bilgi verilmiyor. Köye girmek için yaptığımız bütün başvurular sonuçsuz kalıyor. Günlerdir arkadaşlarımızla birlikte nöbet tutuyoruz ve nöbet tutmaya da devam edeceğiz. O köylerde suç işleniyor, işkence görüntülerini hepimiz görüyoruz. Yasağın devam ettirilmesi bu işkencelerin devam ettiğin gösteriyor. Bu köydeki ablukaların bir an önce kaldırılması için çağrıda bulunuyoruz. Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır" dedi.

‘KENDİMİZİ HAPİSTE HİSSEDİYORUZ’

Köyden ulaşabildiğimiz Ş.D. isimli yurttaş, köydeki yasak nedeniyle artık kendilerini hapiste hissettiklerini ifade etti. "Sağ olarak girmişiz hapse. Köyümüzü bize hapis yaptılar. Asker hala kapımızda ve çıkmamıza izin vermiyorlar. En fazla hayvanlarımıza çıkıp bakabiliyoruz. Komşularımızı bile soramıyoruz. Su yok. Sadece 1 gün su verdiler sonra da yeniden kestiler suyu. Bugün elektrikleri de kestiler" dedi.

Askerlerin 10 evi karargah gibi kullandıklarını dile getiren Ş.D., köyün etrafında da çok sayıda asker olduğunu belirtti. Bu ablukanın kaldırılmasını talep eden Ş.D., "Hayatımızda görmediğimiz baskıyı burada gördük. Ablukanın kalkmasını istiyoruz. Her evde 2-3 kişi kaldı. Kimi hastalandı, kimi gözaltına alındı. Köyden fazla haber alamıyoruz" dedi. (Dihaber)

Öne Çıkanlar