Kuledeki madencilerin talepleri kabul edildi

Kuledeki madencilerin talepleri kabul edildi
Amasra'da Hema maden işletmesinde çalışan Serdar Aslan ve Bülent Çevik, paralarını alamadıkları için asansör kulesinde 5 gündür eylem yapıyordu.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı Hema maden şirketinin işlerine son verdiği 2 işçi, 5 Eylül cuma günü paralarına alamadıkları gerekçesiyle 80 metrelik asansör kulesine çıkıp eylem başlatmışlardı. İşçiler eylemlerinin 5’inci gününde taleplerinin kabul edilmesiyle eylemlerini sonlandırdı.

İki işçinin tüm alacakları banka hesaplarına yatarken eyleme destek veren diğer işçilerin de hesaplarına 2 bin TL para yatırıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) şirket yöneticileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda, kulede eylem yapan iki işçinin bütün alacaklarının hesap numaralarına yatırılacağı, aşağıda eylem yapan arkadaşlarının ise 51 günlük maaşın 2 bin TL’sinin hesaplarına yatırılacağı, geri kalan paraların ise 25 gün içinde ödeneceği taahhüt edildi.

İşçiler merdivenden aşağıya inerken, arkadaşları tarafından alkışlandı. İşçiler daha sonra 112 Acil ekipleri tarafından Amasra Devlet Hastanesine götürüldü. Burada sağlık kontrolünün ardından karakolda ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, eylemin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Kulede eylem yapan arkadaşların hesaplarına paraları yatırıldı. Yine aşağıda bekleyen arkadaşlarımıza 2 bin TL hesaplarına yatırıldı. Biz sendika olarak arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar