Kulis: Saray, BAE ile ilgili sözleri nedeniyle Cahit Özkan'dan rahatsız

Kulis: Saray, BAE ile ilgili sözleri nedeniyle Cahit Özkan'dan rahatsız
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın BAE ile ilgili sözlerinin hem Saray'da hem de partide rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamalarının hem partide hem de Saray’da rahatsızlık yarattığı öğrenildi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in yaptığı çıkışın "Cumhurbaşkanlığı kaynaklı olarak değerlendirilmesi gerektiği" ifade ediliyor.

AKP Grup Başkanvekili Özkan, Armağan Çağlayan’ın YouTube programında, "BAE baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman BAE teslim oldu" ifadelerini kullanmış, bunun ardından siyaset kulislerinde, Özkan’ın bu sözlerinin "AKP’de rahatsızlık yarattığı ve grup başkanvekilliği görevinden istifa edeceği" iddia edilmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in de sosyal medya hesabından, "Özkan’ın görüşlerinin partinin fikirlerini yansıtmadığını" ifade etmesi tartışmayı alevlendirmişti.

‘SARAY RAHATSIZ’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre, Özkan’ın BAE ile ilgili açıklamaları Cumhurbaşkanlığı’nda da rahatsızlık uyandırdı. Çelik’in yaptığı açıklamanın "Cumhurbaşkanlığı kaynaklı olarak değerlendirilmesi gerektiği" ifade ediliyor. Özkan üzerinde yapılan tartışmalar sıcaklığını korurken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hemen bir karar almayacağı da belirtiliyor. Özkan’ın grup başkanvekilliğinden istifa etmesi durumunda, AKP TBMM Grubu’nun toplanarak yeniden bir grup başkanvekili seçmesi gerektiği ifade ediliyor.

DİKKAT ÇEKEN GELİŞME: AKP’NİN MECLİS’TEKİ NÖBETÇİ GRUP BAŞKANVEKİLİ SON ANDA DEĞİŞTİ

AKP grubunda da dün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. TBMM’de bu hafta AKP’nin nöbetçi Grup Başkanvekili olarak Cahit Özkan görünüyordu. Ancak TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta bir diğer grup başkanvekili olan Mustafa Elitaş’ın "görevli olduğu" duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar